Home » norske fond. Polen den største mottakeren

norske fond. Polen den største mottakeren

by Gunnar Garfors

PARP minner deg om dette Norsk finansiell mekanisme Dette ikke-tilbakebetalingspliktig økonomisk bistand gitt av Norge til land som har sluttet seg til Den europeiske union (EU) siden 2004.

Støtten er rettet mot mikro, små og mellomstore bedrifter Drift og gjennomføring av prosjekter i vårt land. Polen er den største mottakeren av de norske midlene. Medfinansieringen kan brukes til utvikling og implementering av innovative teknologier og produkter.

Hjelp barn og behandle bier

En av mottakerne av de norske midlene er stiftelsen for utvikling av Warmia og Mazury, som mottok nesten 300 tusen. euro i finansiering. Organisasjonen vil etablere et transgenerasjonelt rehabiliterings- og didaktisk senter som tilbyr psykologisk støtte og didaktiske aktiviteter ment primært for barn og unge med nevrologiske og psykiske lidelser og sanseintegrasjonsforstyrrelser. Prosjektet inneholder også elementer for å motvirke sosial ekskludering av eldre.

Se også: Vil den polske ordren drepe lokale bedrifter? «Et veldig dårlig tidspunkt å gjøre slike endringer»

Byrået informerte om at Klinika Krojanty også mottok støtte, som behandler pasienter med sykdommer i muskel- og skjelettsystemet og fokuserer først og fremst på eldre med akutte ryggsmerter, leddsmerter og migrene.

Medfinansiering fra de norske midlene, verdt over 340 tusen. EUR vil bli bevilget til utvikling og implementering av en omfattende gruppeterapitjeneste rettet mot å forbedre helsen til geriatriske pasienter. Klinikken skal anskaffe moderne utstyr som vil forbedre behandlingen.

Selskapet ABERIT i sin tur, med økonomisk støtte fra Norgesom utgjør over 771 tusen. Euro, vil lage teknologier og enheter for behandling av bier. Selskapet vil bygge et bikubevarmesystem som er avhengig av naturlig lys og tillater ikke-invasiv ødeleggelse av midd som lever i bikuben. I tillegg vil ABERIT bruke innovative varmeløsninger som vil bidra til å redusere selskapets strømforbruk.

PARP påpekte at en annen mottaker er KBA Automatic, et selskap som leverer tjenester innen industriell automasjonsindustri. Nesten 300 000 euro i finansiering vil hjelpe selskapet med å implementere robotprogrammeringstjenester for bedriftsproduksjonslinjer Utvikling av Industri 4.0 gjennom bruk av ny generasjon roboter og maskiner som skal optimalisere automatiserte prosesser i disse selskapene.

støtte til kvinnelige gründere

Ifølge byrået Den norske giveren har også gitt midler til virksomheter eid av kvinner eller ha en avgjørende stemme i driften av selskapet. Takket være dette vil RECELLO implementere på det polske markedet en ny tjeneste for resirkulering av avfall fra produksjon av nonwovens, som det har mottatt nesten 164 tusen for. Euro støtte.

Dens anvendelse tillater teknologisk resirkulering av råmaterialet i selskaper som produserer hygieneprodukter, og forhindrer dermed generering av avfall. I tillegg vil den innovative gjenvinningstjenesten ved defibrering være basert på tilførsel av energi fra solcellecellerog bidrar dermed til å redusere CO2-utslipp til atmosfæren med 38,37 tonn per år.

I startfasen er tilbudet hovedsakelig rettet mot polske selskaper, etterfulgt av kontakter med potensielle mottakere fra nærliggende europeiske markeder.

Som det fremgår av PARP-informasjonen, Lifebite var også mottakeren av det «lille tilskuddet» for kvinnelige gründere, som mottok finansiering i overkant av 120 000. EUR vil bli gitt til utvikling og implementering av en mobilapplikasjon som støtter arbeidet med å bli gravid og forhindre infertilitet. Skaperne av applikasjonen har til hensikt å ansette fertilitetseksperter for å gi løpende råd til brukere og for å samarbeide med dem for å sette opp en administrasjons- eller behandlingsplan.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

Kilde:

MOS

You may also like

Leave a Comment