Home » Norske journalister arrestert i Qatar vender hjem – Nyheter

Norske journalister arrestert i Qatar vender hjem – Nyheter

by Gabriel Scott

Journalistene Halwor Ekelann og Locmann Ghorbani var i Qatar da søndagen ble feiret et år før starten av verdensmesterskapet i 2022.

Begge norske journalister ble arrestert mandag morgen da de ble sendt direkte fra en migrantarbeidsleir. Qatar er fortsatt kritisert for levekårene til migrantarbeidere og menneskerettighetsorganisasjoner har sagt at til tross for reformer, gjenstår mye å gjøre.

Qatar-regjeringen anklager både journalister for ulovlig å gå inn på privat eiendom og filme uten tillatelse. De ble pågrepet etter at en ikke navngitt privat eier meldte fra om dette til politiet. Myndighetene har slettet materiale fra enhetene som ble filmet i journalistleiren.

Qatar-siden har også understreket at norske journalister har fått utføre andre oppgaver i landet.

Statsminister Jun Gars Sterre beskrev arrestasjonen av journalister på Twitter som uakseptabel.

«En fri presse er en veldig viktig del av demokratiet, som årets Nobels fredspris viser. [kas tika pasniegta žurnālistiem Marijai Resai un Dmitrijam Muratovam]. «Jeg er glad for at Halvor Ekelann og Lochman Ghorbani er løslatt», skrev Stere.

Varetektsfengslingen av de to medierepresentantene fordømmes også av Norges Fotballforbund og Norsk Journalistforbund.

– Det er deilig å være hjemme igjen i hjemlandet. De siste dagene har vært vanskelige, men vi visste at mange jobber for å hjelpe oss, sier Ekelann i NRK.

Finalen i verdenscupen finner sted i Qatar og spilles fra 21. november til 18. desember på grunn av det varme vinterværet.

You may also like

Leave a Comment