Home » Ny 98-tommers TV – kino du kan ta på

Ny 98-tommers TV – kino du kan ta på

by Peter Østbye

En storskjerm-TV tar hjemmeunderholdning til et helt nytt nivå. Det er derfor ikke overraskende at polakkene i økende grad er villige til å kjøpe TV-er med skjermer med en diagonal på 75 tommer og mer. Vi leder Europa i vår kjærlighet til superstore TV-er, ifølge data fra analysefirmaet GfK. I løpet av de siste 5 årene har vi gått forbi franskmennene, britene, spanjolene eller italienerne, bare tyskerne var «bedre» enn oss, til og med litt.

Det viser seg at de polske og tyske TV-markedene er veldig like når det gjelder spesifisitet, struktur og preferanser. Både vi og våre vestlige naboer ønsker fjernsyn med høyere oppløsning enn HD i hjemmene sine. I tillegg elsker vi teknologiske innovasjoner, som en annen studie fra samme selskap viser[1], som er grunnen til at 4K-oppløsningen har nådd over 60 % i disse markedene. Deltakelsen varte bare 3 år etter at denne standarden ble innført. Det er for tiden nesten 100 prosent.

Det er også store likheter i enkeltsegmenter når det kommer til skjermstørrelser – i 2022 var andelen 55-tommers skjermer 24 % i Polen og 25 % i Tyskland, og 14 % for 65-tommers modeller. og 15 prosent Over hele Europa har appetitten for skjermer med en skjermdiagonal på mer enn 80 tommer vokst kontinuerlig siden 2018, men i Polen er dynamikken i denne veksten høyere. Dette skyldes høy oppløsning, nye teknologier og en moderne tilnærming til design – i dag er TV-er en del av interiørdesignet, skiller seg ut med sitt elegante, funksjonelle design og kan, som en god bil, også vise eierens status.

Hjemmeunderholdningssentre

Det siste tiåret har snudd måten vi tenker på TV-er på – de er ikke lenger enheter som lar oss bare se på TV, men et ekte hjemmeunderholdningssenter. Alt takket være den teknologiske revolusjonen som fant sted foran øynene våre. Koblingen av fjernsynet til Internett var avgjørende i denne revolusjonen og gjorde det mulig å bruke det på mange nye måter. Smart-TVer lar deg ikke bare motta TV-programmer eller se filmer, serier eller sportsbegivenheter via VOD-applikasjoner, men også chatte via direktemeldinger, surfe på nettsider, lytte til musikk eller til og med motta bilder direkte fra en smarttelefon eller bærbar datamaskin. Ledende TV-produsenter som Samsung tilbyr foreløpig ingen andre modeller enn Smart TV.

Det andre nøkkelelementet var populariseringen av de nevnte skjermene med høyere oppløsning (4K), som brakte seeropplevelsen til et helt annet nivå og tillot oss å nyte underholdning på stadig større skjermer. Videre bekrefter dataene at det fortsatt er rom for nye teknologier. I februar 2023 publiserte Samsungs OLED-TVer – fjorårets debut – sine beste resultater til nå på 37 %, ifølge data fra analysefirmaet GfK. Markedsandel målt ved salgsverdi.

Store skjermer er etterspurt

Med endringer som Smart TV og høyere oppløsning har også Samsungs definisjon av en stor TV endret seg. I dag er dette skjermer med en diagonal på 65 tommer og større, etterspørselen etter som ifølge selskapet har vokst jevnt siden 2018 og utgjør over 6 %. I tillegg solgte Samsung i 2013 den første Ultra HD S9 TV-en i Polen med en skjermdiagonal på 85 tommer, som kostet 149 tusen på den tiden. Zloty. Det var den første så store 4K-skjermen i selskapets tilbud, som ble tilbudt i polske butikkjeder. Tar vi disse dataene i betraktning, vil vi se annerledes på det faktum at vi 10 år senere vil kunne kjøpe enda større skjermer som Samsung Neo QLED 91A og Samsung Neo QLED QN90A med en diagonal på opptil 98«, men til en mye billigere pris, som starter på … PLN 55 000

Fantastiske 98 tommer

I 2023 vil Samsung Polen tilby tre 98-tommers TV-er som er perfekte som hjemmekino. QLED Q80C, Neo QLED QN90A og Neo QLED QN100B, som det skal være virkelig store TV-ertilbyr 4K-oppløsning og et brukervennlig smart-TV-system.

QN90A- og QN100B-modellene bruker Quantum Mini LED-teknologi, som er ansvarlig for presis kontroll av skjermens bakgrunnsbelysning. Begge har også et anti-reflekterende belegg som øker visuell komfort ved å begrense lysrefleksjoner. Når det gjelder design, ser de også bra ut, og QN100B har en ekstra One Connect Pro-modul som lar deg koble en kabel, satellitt eller spillenhet til TV-en uten rot med kabler, og gjør den om til et sentralt dekorelement. . Innvendige rom.

Q80C på sin side skiller seg ut blant andre, en TV fra den nyeste Samsung-porteføljen. Direkte sonebelysning og slank design. Nytt av året er også en integrert IoT-hub som kan brukes til å bygge et hjemmeøkosystem av tilkoblede enheter uten ekstra eksterne moduler.

Samsungs mest mangfoldige og omfattende portefølje i historien, som i dag inkluderer Neo QLED, QLED, QLED, OLED, Excellence Line 8K TVer og en egen kategori av livsstilsskjermer. I følge en studie fra forskningsinstituttet Omdia ble Samsung verdens nummer én på TV-markedet for 17. gang på rad i 2022

[1] Rapport «Teknologi i samfunnets tjeneste. Vil polakker bli samfunnet 5.0?»

Sponset materiale

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment