Home » Offisiell backstage av den nye Mission Impossible – se Tom Cruise hoppe av den gigantiske rampen over klippen!

Offisiell backstage av den nye Mission Impossible – se Tom Cruise hoppe av den gigantiske rampen over klippen!

by Peter Østbye

Dette motorsykkelbasehoppet fra en gigantisk klippe i Norge er det største stuntet i kinohistorien.

«Du kan ikke være forsiktig, du må være trygg» – denne fantastiske linjen fra Tom Crusie symboliserer hele hans tilnærming til stuntscener.

Premieren på filmen «Mission: Impossible – Dead Reckoning, Part One» er ventet i midten av 2023. En av dens særegenheter er den største stunthandlingen i kinohistorien. Det handler selvfølgelig om å hoppe ned i avgrunnen på motorsykkel. Første rapporter og opptak kunne sees på Motogen i september 2020 (fordi det var da opptakene fant sted), og nå slipper produsenten av filmene det offisielle backstage-bildet som dokumenterer hele hoppet.

Rammen er demontert i fjellene i Norge, i Helsetkopen (1246 moh), et populært sted for BASE-hoppere. Tom Cruise – som agent Ethan Hunt – hadde hopp fra denne rammen rett ned i avgrunnenÅ kjøre motorsykkel og så åpne fallskjermen… Slik så den ut.

Tom Cruise derimot er allerede 60 år gammel er kjent for det utfører seg selv stuntene dine. Denne gangen var ikke annerledes. Men først tog.

Det begynte med fallskjermhopping «Tom laget noen 500 hopp og det viser seg at han har fantastisk kontroll over sin egen kropp i verdensrommet.

Neste steg var Motocross trening. Teamet bygde en liten MX-bane slik at Tom kunne øve seg på motorcross-sykkelkontroll og -posisjon – han trengte en for det Hopp av bordplaten ca 23 meter lang. Her hoppet Tom ca 13 000 ganger (ofte uten hjelm fordi det er slik det vil fly i skuddet for filmen).

Neste utfordring var å finne den rette veien installasjon av kameraeller velg de riktige linser. Som regissøren sier: «For to år siden fantes ikke kameraer som dette engang.»

Også bygget testrampe i Oxfordshire, England – med et levende eksempel og ved eksempel datamaskinberegninger hva som ble testet bane vil ha fallende tom. For at flyvningene skulle være repeterbare, måtte sykkelen kjøre i samme hastighet, men det var et problem: «Det er ikke noe speedometer her. Så jeg gjorde det med lyden og følelsen av sykkelen.»

Tom også denne gangen Han trente hardt for å gjøre en vertikal wheelie på en motorsykkel.

Tom hadde ingen mangel på humor, sa han «Jeg bruker alltid ørepropper når jeg kjører…så jeg hører ikke meg selv skrike.»

Stenhoppet i Norge er utført 6 ganger. Dette er det største stuntprosjektet i kinohistorien. (Og som en kommentator skrev: «Noen har endelig funnet en passende bruk for CRF450L. Den må dumpes i en haug på bunnen av fjellet!»)

Skuddene ser ut av denne verden.

PS: I løpet av de siste minuttene vil du se de første bildene av hele M:I 7-filmen.


You may also like

Leave a Comment