Home » Og fortsatt. Vi møtte håndballverdensmesteren

Og fortsatt. Vi møtte håndballverdensmesteren

PAP/EPA / Claus Fisker / Verdenscupfinale for kvinner: Frankrike – Norge

Sebastian Szczytkowski

Det var bare én vri i verdenscupfinalen for kvinner. Frankrike snudde resultatet i første omgang og lot aldri Norge ta ledelsen et sekund. Tricoloren ble best i verden for tredje gang i historien.

Kampen som skal avgjøre verdenscupen for kvinner er planlagt til søndag. Med en rekord på åtte seire kom Frankrike på imponerende vis til finalen. Tricoloren viste seg å være bedre enn Angola, Island, Slovenia, Østerrike, Sør-Korea, Tsjekkia, Sverige og Norge. På slutten av den ordinære fasen vant de mot sistnevnte motstander med ett mål og prøvde i det minste å gjenta dette resultatet i finalen.

Nederlaget mot Frankrike var Norges eneste på vei til finalen. I de resterende kampene var det vanskeligste å være alene i semifinalen mot Danmark. Den skandinaviske klassikeren ble avgjort i ekstraomganger og Norge nådde det etter et spektakulært comeback som varte i 59 minutter.

Lagene spilte sin niende kamp siden starten av 2020. Nordmennene var bedre i de fleste tilfeller, men vekten begynte å tippe mot at franskmennene tok lærdom av sine feil. Laget fra Vest-Europa vant tre seire etter en serie på seks kamper uten en eneste seier.

SE VIDEOEN: #dziejesiewsporcie: Målvakten så akkurat ballen fly. For et mål!

I starten av kampen var det en jevn kamp. Da Norge fikk en ledelse på 9:7 kunne man vente seg ytterligere angrep fra de entusiastiske håndballspillerne fra Skandinavia. Dette var imidlertid et falskt inntrykk da Frankrike våknet og konsekvent snudde resultatet. Deres score på 17:14 var kampens første tremålsscore.

Dette ble brakt til pause og høyscore 20:17 viste at offensiven dominerte i VM-finalen. I garderoben hadde de norske representantene noe å tenke på. Selv om de allerede hadde vist at jakten var deres spesialitet, kom sammenstøtet med franskmennene ut av kontroll.

Etter pause endret stillingen seg hele tiden og kampsituasjonen var ikke spennende. De franske spillerne kontrollerte situasjonen på banen og slo umiddelbart motstanderne som prøvde å ta igjen tapet. Det gikk minutter og forskuddsbetalingen enten økte litt eller redusert noe. Like før pause av andre del steg temperaturen noe takket være Norges 23:25-skudd.

Da stillingen var 25:26, klarte Norge til og med å få kontakt med et skudd, men det var helt forgjeves da Frankrike scoret de neste tre målene. Lagets siste trekk fra Nord-Europa endte som alle tidligere. Den nye verdensmesteren feiret en 31:28-seier.