Home » Olympisk mester fra laget. Alexander Stöckl overrasket norske fans – Sportsinwinter.pl

Olympisk mester fra laget. Alexander Stöckl overrasket norske fans – Sportsinwinter.pl

by Gunnar Garfors

Alexander Stöckl offentliggjorde den norske troppen for den nye sesongen på en pressekonferanse onsdag. Det var noen overraskelser i sammensetningen av laget. Den største overraskelsen er utvilsomt Robert Johanssons manglende plass på landslaget. 33-åringen, som slet med helseplager lenge i vinter, stilte opp på slutten av sesongen, og derfor vekker beslutningen om å ikke signere den norske veteranen blandede følelser.

Pressekonferansen til Norges Skiforbund fant sted onsdag ettermiddag. Trener informerer om sine avgjørelser for sesongen 2023/2024. Den største overraskelsen var mangelen på plass i rammen til Robert Johansson. Den olympiske mesteren fra Pyeongchang måtte nylig slite med mange Helseproblemer og til og med vurderte å fortsette karrieren, men det var forventet at han ville fortsette å være i Alexander Stoeckls lag. Dette skjedde imidlertid ikke.

Vanskelig samtale

Norske medier meldte at Johansson fikk vite om den manglende utnevnelsen litt tidligere enn seerne på pressekonferansen. Før den offisielle kunngjøringen av sammensetningen av laget ble 33-åringen kalt til et møte med Alexander Stöckl og fikk vite om avgjørelsen hans i samtale med treneren. Litt senere delte han følelsene sine med NRK.

Jeg var egentlig ikke forberedt på denne nyheten. Det er vanskelig for meg å si noe spesielt på dette tidspunktet. Jeg må prøve å bearbeide det i hodet mitt – sier Johansson, sitert av NRK.

Hopperen meldte også at han jobbet med en forberedelsesplan og opplyste at han ville være 100 % klar til vinteren. – Denne situasjonen vekker et vilt dyr i meg.

FIS-endringer påvirker størrelsen på den norske troppen

På pressekonferansen forklarte trener Alexander Stöckl også årsakene til å redusere antall spillere fra 6 til 8 spillere.

Vi ønsker å ha bedre kvalitet på arbeidet med utøverne i laget, samtidig som vi tilpasser oss forslagene til Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Så det maksimale antallet på 5 spillere, ikke 6 for de beste lagene i konkurranser – sier Stöckl.

lag for den nye sesongen

Til slutt inkluderte Norges herretropp for den nye sesongen: Daniel André Tande, Halvor Egner Granerud, Marius Lindvik, Johann André Forfang, Bendik Jakobsen Heggli og Kristoffer Eriksen Sundal. Representer damene Maren Lundby, Anna Odine Strøm, Silje Opseth, Thea Minyan Bjørseth, Eirin Maria Kvandal og to nykommere Ingvild Midtskogen og Kjersti Græsli.

Kilde: Nrk.no

Siste innlegg av Maciej Trybon (Se alt)

You may also like

Leave a Comment