Home » Overwatch 2 og Diablo IV kommer neppe ut i 2022 som planlagt

Overwatch 2 og Diablo IV kommer neppe ut i 2022 som planlagt

by Thure Lindhardt

Overwatch ble utgitt i 2016 og er en av Activision Blizzards flaggskiptitler. Slik var suksessen at den førte til opprettelsen av sitt eget mesterskap, Overwatch League, et av de største eksemplene på utvikling av e-sport.

Når det gjelder Diablo, hvis første utgave dateres tilbake til 1997, har den vært gjenstand for flere versjoner. Den siste iterasjonen «Diablo II: Resurrected» ble utgitt i slutten av september (Diablo III» ble allerede utgitt i 2012) og nyter stor popularitet på Twitch, den populære videoplattformen for «gamere».

Dette er to spill fra Blizzard Studio, som Activision fusjonerte med fra Vivendi Group etter overtakelsen av Vivendi Games i 2008.

Activision Blizzard hadde ikke gitt en spesifikk utgivelsesdato for noen av spillene, men mange ventet dem i 2022.

Tirsdag sa bandet at de var «virket som noe av innholdet (som var planlagt å lansere) var planlagt (ville dra nytte av mer utviklingstid) for neste år for å nå sitt fulle potensial.» uttalte nummer to Daniel Alegre under telefonkonferansen som presenterte resultatene for tredje kvartal.

Ikke før 2023

Ved å ikke oppgi en dato, antydet lederen at Overwatch 2 og Diablo IV ikke ville bli utgitt før i 2023.

Daniel Alegre tilskrev dette skiftet til personalomsetning, ved roret til Blizzard, men også i de kreative teamene som var ansvarlige for å utvikle spillene.

I begynnelsen av august forlot Blizzard-president J. Allen Brack selskapet dager etter at en skandale kom til syne anklager om trakassering og diskriminering på arbeidsplassen.

Tirsdag kunngjorde gruppen at Jen Oneal, som erstattet J. Allen Brack med Mike Ybarra i august, igjen vil forlate Blizzard.

I midten av oktober kunngjorde videospillutgiveren at «mer enn 20 personerforlot selskapet i møte med rapporter og påstander og at mer enn 20 andre ansatte ble disiplinert mens de ble igjen i Activision.

Daniel Alegre erkjente at denne utgangsforsinkelsen «utsetter den økonomiske effekten som vi regnet med til neste årKunngjøringen gjorde investorene veldig sinte, og aksjen Activision Blizzard falt 10 % i elektronisk handel etter Wall Street-stengten.

Markedet neglisjerte dermed konsernets resultater, som likevel presterte bedre enn forventet i tredje kvartal, både når det gjelder salg (2,07 milliarder dollar) og resultat (639 millioner dollar).

You may also like

Leave a Comment