Home » pensjonsalder. Erdogan avskaffet den i Tyrkia

pensjonsalder. Erdogan avskaffet den i Tyrkia

by Gunnar Garfors

Fagforeninger har protestert mot minste pensjonsalder i flere år. I stedet oppfordret de til at den ansatte måtte jobbe et fastsatt antall dager for å begynne å motta ytelser og fullføre karrieren. Erdogans avgjørelse passer dem godt.

Det var et grep som en del av en kampanje for å gjenvinne støtte svekket av inflasjon, et fall i lirekursen og et kraftig fall i levestandarden, understreker Rzeczpospolita.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Pensjonisten roste regjeringen. Kontringen kom raskt: «Kaczyński gir meg ingenting»

Under talen sin husket Erdogan at det var tre mulige pensjonsforhold i Tyrkia: antall dager med betalte bidrag, varigheten av trygd og oppnådd passende alder. Presidentens beslutning fjerner denne tredje betingelsen.

Forskriften vi innførte gjelder for de som allerede har oppfylt de to første betingelsene, men som bare venter på å gå av på grunn av sin alder, forklarte presidenten, sitert av Europa Press Agency.

Avgjørelsen til Tyrkias president betyr at de som har minst 7200 dager med bidrag (tilsvarer 20 år) er berettiget til pensjonisttilværelse.

pensjonsalder. hvor mye er i verden

Tidligere var pensjonsalderen i Tyrkia 58 for kvinner og 60 for menn. Det er for tiden 13,9 millioner pensjonister i Tyrkia. Det er ennå ikke klart hvor mye det nye systemet vil koste, men Erdogan sa at 2,25 millioner mennesker kan trekke seg umiddelbart.

Til sammenligning: I Norge, Sverige, Danmark, Frankrike, Tyskland, Spania, Hellas, Italia og Kroatia jobber man til fylte 67 år. Pensjonsalderen er også høyere i vår region – 67 i Tsjekkia, 62 i Slovakia, 65 i Ungarn, 65 i de baltiske statene.I Polen er den 65 for menn og 60 for kvinner.

Vurder kvaliteten på varen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment