Home » ZTR: Teknisk korn fortsetter å komme til Polen fra Ukraina / korn – priser, korndyrking

ZTR: Teknisk korn fortsetter å komme til Polen fra Ukraina / korn – priser, korndyrking

by Peter Østbye


Zamość Agricultural Society informerer at «landbruksministeren forteller bøndene usannheten og forsikrer at det ikke har blitt importert teknisk korn siden november, at det er strenge kontroller ved grensen, at mange transporter har blitt trukket tilbake og at korn som kommer inn i Polen er testet. for plantevernmiddelrester og for dette formål ble det anskaffet kromatografer.»

Bønder protesterte i Hrubieszów

Den 20. desember 2022 deltok nesten 400 traktorer i en bondeprotest i Hrubieszów (Lubelskie Voivodeship) mot ukontrollert import av landbruksprodukter fra Ukraina. Protesten ble organisert av Zamość Agricultural Society….

ZTR nevner eksemplet med en lastebil fra Ukraina som hadde en mindre ulykke 19. januar 2023 nær Chełm og lasten måtte lastes om. I en samtale tatt opp av bønder innrømmer sjåføren at han frakter teknisk hvete utenfor Warszawa for selskapet.

Kornimport fra Ukraina bidrar til lavere kornkjøpspriser. I Zamość 19. januar i år. Netto innkjøpspriser for hvete falt til og med under PLN 1200 per tonn, og likevel bestemte leverandørene seg for å selge kornet sitt til den prisen.

You may also like

Leave a Comment