Home » Peter Dinklage spiller hovedrollen i Cyrano de Bergeracs tilpasning

Peter Dinklage spiller hovedrollen i Cyrano de Bergeracs tilpasning

by Peter Østbye

Peter Dinklages kone, Erica Schmidt, tilpasset det franske skuespillet Cyrano de Bergerac fra 1897 til en Off-Broadway-musikal med mannen hennes i tittelrollen, med dvergveksten hennes som erstattet Cyranos vanlige altfor store nese.

Hans filmatisering av Cyrano, en reimagining av klassikeren, er regissert av Joe Wright, som kaller den «en musikal for folk som ikke liker musikaler».

Den hjertevarme historien om ulykkelig kjærlighet holder seg ganske nær originalen. Peter Dinklage er Cyrano, en ordmester og en soldat kjent og fryktet for sitt suverene sverdmannskap og skarpe vidd. Han har elsket den vakre Roxanne siden de var barn, men han er for redd til å fortelle henne det, da han er sikker på at følelsene hans ikke vil bli gjengjeldt på grunn av hans lille størrelse.

Roxanne forelsker seg i Christian, en ung rekrutt fra Cyranos regiment. Christian er kjekk og vennlig, men håpløst uartikulert når det kommer til den blomstrende prosaen og frieriet som Roxanne drømmer om. Cyrano samtykker i å skrive brevene hennes på vegne av Christian, og hun lar seg fascinere av Christians lidenskapelige og poetiske veltalenhet. År senere, mens historien utfolder seg, innser Roxanne at Cyrano faktisk er forfatteren av kjærlighetsbrevene.

Peter Dinklage er en fryd å se på som kjærlighetssoldaten/poeten, og bringer en dyp følelse av lidenskap og avvisning til Cyranos plagede sjel. Det er en veldig personlig prestasjon og virkelig hjerteskjærende til tider. Folk sier at det kan være den beste prestasjonen i karrieren.

Filmen er rørende, men også morsom og underholdende, vakkert skutt og godt spilt, og når de begynner å synge og danse føles det organisk og naturlig. Selv om du ikke liker musikaler, ta en titt: Cyrano kan overraske deg positivt.

Cyrano vil kjøre på Salmar Classic i en uke, fredag ​​15. april til torsdag 21. april, hver kveld kl. 19.30.


[email protected]
jeg liker i Facebook og fortsett å følge oss Twitter


filmer

You may also like

Leave a Comment