Home » Piotr Blicharz. Utkast til ambassade for Kongeriket Norge

Piotr Blicharz. Utkast til ambassade for Kongeriket Norge

by Peter Østbye

Arbeider levert til konkurransen
«Beste arkitekturdiplom»

Området som er øremerket for utviklingen av prosjektet i Polen ligger i Warszawa på Kawalerii Street. Eiendommen grenser til den sørkoreanske ambassaden i sør og den japanske ambassadørens ambassade og residens i vest. Den nordlige og østlige delen avgrenses av en kommunikasjonsvei i form av kjørebane og fortau med egne parkeringsplasser. Etter å ha krysset veigrensen fra nord, kommer vi over bygninger til andre ambassader.

fugleperspektiv

© Piotr Jakub Blicharz

meldingsfunksjoner

Innvendig gate fra inngangsport til representativ inngang og indre gate til parkeringskjeller og serveringsområdet er laget av norsk steinskifer som kan brukes på en rekke måter. Foran den representative inngangen til ambassadebygget er det en grønn øy med vegetasjon, trær og en mast med norsk flagg. Det er en baldakin over oppkjørselen til hovedinngangen, som lar deg ta imot gjester selv under ugunstige værforhold. Besøkende til ambassaden blir møtt av en steinfasade med inskripsjon og våpenskjold som er opplyst om natten.

meldingsvisualisering

meldingsvisualisering

© Piotr Jakub Blicharz

Det representative kommunikasjonsområdet ligger mellom hovedinngangen til ambassaden og den konsulære delen og er designet for ambassadøren og hans gjester. Nivå 0 er okkupert av passende forberedte kontorer til underordnede tjenestemenn. Det er også konferanserom, sanitæranlegg, sosialt rom og arkiv. Før du får tilgang til denne delen, må en av de eksterne eller interne låsene passeres. Nivå 1 huser kontoret til ambassadøren selv og hans stedfortreder, kontorer for høytstående tjenestemenn, sanitæranlegg, et konferanserom og en terrasse med utsikt over bygningens gårdsplass. Dette nivået er internt knyttet til den konsulære delen, i henhold til reglene for å gi tilgang til hver sone. På plan 2 er det vertens leilighet, oppholdsrom til disposisjon for sikkerhetsvakten og gjesterom. Gårdsplassen er et annet grønt sted, ideelt for en spasertur og en rolig samtale i frisk luft. Dette stedet kan diversifiseres når som helst med en utstilling av skulpturer eller samtidskunst.

Visualisering av budskapet, terrasse

Visualisering av budskapet, terrasse

© Piotr Jakub Blicharz

konsulær funksjon

Konsulatet er den delen i østfløyen av bygget som er ansvarlig for å ta imot besøkende. Beliggenheten på Kawalerii Street med direkte inngang forenkler anleggets sikkerhetsprosedyrer ved å minimere bevegelsen av tilskuere i det åpne området på ambassadens campus. En sikkerhetslås ved inngangen sørger for kontroll. Resepsjon og venterom er planlagt i første etasje på konsulatet og vil ligge langs byggets glassfasade med utsikt over gårdsrommet. Egnede rom inkludert toaletter er tilgjengelig for kundebehandling. Denne delen av bygget er utformet på en slik måte at tilgang til ambassadedelen kun er mulig via konsulatets første etasje. Dette er en naturlig bygget, ytterligere beskyttelseslinje mot uønskede personer. Første etasje på konsulatet huser kontorer for konsulen og administrativt personale. Kommunikasjonsveien lar deg gå til ambassaden og gå direkte til terrassen med utsikt over gårdsplassen.

funksjonelle strukturen til objektet

funksjonelle strukturen til objektet

© Piotr Jakub Blicharz

Oppgaver til Senter for utenlandsk utdanning

Anlegget, kalt Foreign Education Center, vil ivareta behovene for avansement og utdanning som er nært knyttet til det skandinaviske landet. Et multifunksjonelt rom med buffet og kaféområde gjør det mulig å organisere kunstneriske forestillinger, utstillinger eller møter for en større gruppe. Inngangen til anlegget tilbyr en multifunksjonell installasjon som tillater sammensetning av kunstneriske og pedagogiske elementer. Måten den ble unnfanget gjør at anlegget umiddelbart kan inkluderes innenfor ambassadens virkeområde selv for organiserte diplomatiske mottakelser, og sikrer dermed integriteten til det beskyttede anlegget. Dette oppfyller kravet om å utforme ambassadebygget som et trygt og åpent bygg.

høyder og seksjoner

høyder og seksjoner

© Piotr Jakub Blicharz

Tilgjengelighet for mennesker med nedsatt funksjonsevne

Bygget er spesialdesignet for personer med nedsatt funksjonsevne. Alle bommer i sonene for ansatte, besøkende og gjester er fjernet – bygget er tilrettelagt for personer med redusert eller full funksjonsnedsettelse.

Piotr Blicharz

Illustrasjoner: © forfatter

You may also like

Leave a Comment