Home » Casper Ruud er bedre i «Scandinavian Derby». Han fullførte semifinalen i French Open

Casper Ruud er bedre i «Scandinavian Derby». Han fullførte semifinalen i French Open

by Erlend Loe

Fjerdeseedede norske Casper Ruud beseiret Holger Rune i «Scandinavian Derby», som kampen het, 6:1, 6:2, 3:6, 6:3 og gikk videre til semifinalen i French Grand, en smell. tennisturnering Open i Paris. Han skal kjempe med tyskeren Alexander Zverev på fredag ​​for andre på rad inn i finalen i turneringen.

Ruud nådde det avgjørende møtet i den franske hovedstaden for et år siden, men sluttet da praktisk talt å kjempe mot «kongen av Paris» Rafael Nadal. Den skadde spanjolen deltok ikke i denne utgaven. Senere tapte nordmannen også finalen i fjorårets US Open.

Den nåværende fjerde i verden, Ruud, som spilte en av sine første profesjonelle turneringer i Szczecin i 2016, møtte Rune i kvartfinalen for ett år siden og vant i fire sett.

SE OGSÅ: Roland Garros: Iga Świątek – Beatriz Haddad Maia. Når er spillet? Hva er klokken?

Jeg har spilt med ham for fjerde gang på kort tid og jeg tror jeg har en måte å håndtere ham på, sa nordmannen den gang. Etter det gikk de på en lengre pause og møttes igjen i år i Roma, hvor Rune vant de tre første settene av sine konfrontasjoner.

Ruud startet bra onsdag, selv om det var flere feil enn spektakulære spill eller lange samlinger på begge sider i åpningskampen. Det andre settet var også helt klart 24-åringens (motstanderne deres hadde allerede 26 utvungne feil), men noe spilte inn i det tredje og Runy, som spilte litt mer selvsikkert og bedre, klarte en pause nok til å vinne. I den fjerde vant nordmannens større erfaring, grep raskt initiativet og slapp aldri seieren.

I kvartfinalen onsdag beseiret Zverev argentineren Tomas Martin Etcheverry 6: 4, 3: 6, 6: 3, 6: 4 og kom dermed til semifinalen i Paris for tredje gang på rad.

Zverev, tidligere rangert som 27. i verden, tidligere viseleder på ATP-rankingen og olympisk mester fra Tokyo, skal kjempe om den første finalen på banen til Roland Garros. I 2021 tapte han i fem sett i semifinalen mot grekeren Stefanos Tsitsipas, i fjor måtte han bryte duellen med Nadal på grunn av skade. Skaden han pådro seg gjorde at han var ute i lang tid, og han tapte hele andre halvdel av året, og raste betydelig nedover tennisrankingen.

Hans argentinske rival (ATP 49) var den eneste unseedede spilleren i kvartfinalen, og gjorde sin Grand Slam-debut på den tiden. 23-åringen fra La Plata vil utgjøre flere plasser på den kommende ATP-rankingen.

Det første par semifinalene har vært kjent siden tirsdag – verdens nummer én, spanjolen Carlos Alcaraz, møter serberen Novak Djokovic og kjemper om karrierens rekord 23. Grand Slam-tittel.

CM, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment