Home » Piotrków vil være vertskap for europeiske lag – ePiotrkow.pl

Piotrków vil være vertskap for europeiske lag – ePiotrkow.pl

by Erlend Loe

Piotrków Trybunalski hadde sammen med Bechatów gleden av å være vertskap for europeiske lag i den første kvalifiseringsrunden til European Women’s Under-17 Football Championship. Polakkene nådde selvsikkert neste runde og slo Island, Norge og Irland.

Turneringen fant sted samtidig i GIEKSA Arena i Bechatów og på den kommunale stadion «Concordia» i Piotrków. Vertene spilte sine to første kamper i Bechatów, hvor de slo Island 4-0 og Norge 3-0. På den tiden var de gjenværende lagene i den «polske» gruppen i Piotrków Grey.

I den siste kampen spilte polakkene på Concordia Stadium, hvor de raskt tok igjen tapet etter å ha sluppet inn mål i 2. minutt og slått irene 6-1. Det polske landslaget avanserte fra førsteplass i gruppen til neste kvalifiseringsrunde.

Jeg er veldig fornøyd med lagets fremgang. Vi begynte først å jobbe sammen i august. Jeg vil minne om at fra forrige sesong, da vi spilte i EM-finalen, var det bare fem spillere igjen, så vi er praktisk talt et nytt lag. Målet vårt var å vinne alle kampene og gå videre til andre runde i kvalifiseringen til U17-EM. Derfor vil vi bli trukket fra den første potten i andre runde, noe som vil tillate oss å unngå de sterkeste lagene – sier Marcin Kasprowicz, trener for det polske U-17 kvinnelandslaget. – Forholdene som ble skapt av ZPN var på et veldig høyt nivå. Alt ordnet seg for oss. Vi hadde fantastiske treningsmuligheter. Banen i Piotrków var perfekt forberedt, noe som gjorde at vi kunne spille fotball bra. Hotellforholdene og maten var også av god standard – legger treneren til.

Kapteinen på det polske landslaget, Zuzanna Witek, la ikke skjul på gleden etter denne kampen.

Vi var sikre fra start på at vi ville komme oss opp igjen til tross for at vi slapp inn et mål i det andre minuttet. Vi viste at til tross for det ugunstige resultatet, kan vi vinne kampen til vår favør – sier Zuzanna Witek, kaptein for det polske U-17-landslaget. – Stedet var veldig bra, så vi hadde ingenting å klage på. Vi likte definitivt banen i Bechatów bedre fordi den var større og vi følte en spenning der, men vi kan ikke klage på stadion i Piotrków. Fansen støttet oss i hver kamp og var vår «12. spiller» – legger kapteinen til.

Den sportslige suksessen til de polske kvinnene ble også ledsaget av organisatorisk suksess, noe som ble reflektert i meningene til PZPN- og UEFA-delegatene.

Vurderingen av UEFA-delegaten er avgjørende for organisasjonen. Dette er bare og bare perfekt når det gjelder forløpet av hele turneringen og dens organisering. Vi er veldig glade for dette fordi det gir oss store muligheter til å tiltrekke flere representative lag til Piotrków eller Bechatów i fremtiden – sier Adam Kamierczak, president i det polske fotballforbundet og visepresident i det polske fotballforbundet. – Vi var på utkikk etter anlegg som ville oppfylle visse standarder satt av UEFA. For det andre ønsket vi å spille på steder hvor det var en god sjanse for at fans ville komme. Dette var mulig takket være deltakelsen fra byadministrasjonen og alle som var involvert i organiseringen av dette spillet. Dette er uvurderlig fordi vi vet at det er vanskelig å presse inn en time midt i uken. 12, over 1000 mennesker på tribunen, og det ble en suksess i Piotrków. Jeg tror dette er uforglemmelige øyeblikk for disse jentene – legger Adam Kamierczak til.

Følgende personer var involvert i forberedelsene av et slikt arrangement: Ansatte ved sports- og rekreasjonssenteret i Piotrków. Piotrków-myndighetene utelukker ikke muligheten for å organisere lignende arrangementer i fremtiden.

De siste to ukene var en intensiv forberedelsesperiode. De ansatte ved sports- og rekreasjonssenteret i Piotrków har gjort mye arbeid med å forberede banen. Spørsmålet ble utarbeidet på en eksemplarisk måte, og det er verdt å uttrykke meningen til lagene som spiller på den kommunale stadion «Concordia» i Piotrków. Positive anmeldelser kom også fra PZPN- og UEFA-delegater. Blant det som ble rost var: Store folkemengder på kampen med det polske landslaget. Like varm anerkjennelse og takk går til ungdommen i Piotrków, som kom til byens stadion i så stort antall. Det tror jeg også det polske fotballforbundet vil merke. Vi vil absolutt prøve å organisere lignende arrangementer i fremtiden – oppsummerer Andrzej Kacperek, visepresident i Piotrków Trybunalski.

Turneringsresultater 2:

Torsdag – 12. oktober

Polen – Island 4:0 (3:0)

Norge – Irland 1-0 (0-0)

Søndag – 15. oktober

Polen – Norge 3:0 (2:0)

Irland – Island 1:3 (1:0)

Onsdag – 18. oktober

Polen – Irland 6:1 (3:1)

Norge – Island 3:1 (3:1)

Gruppetabell 2 (De tre første lagene gikk videre til neste runde):

1. Polen 9 (poeng) 13:1 (scoret mål: innslupne mål)

2. Norge 6 4:4

3. Island 3 4:8

4. Irland 0 2:10

You may also like

Leave a Comment