Home » PKO Ekstraklasa: Radomiak Radom 1-2 Pogon Szczecin. Kapteinen reddet seieren

PKO Ekstraklasa: Radomiak Radom 1-2 Pogon Szczecin. Kapteinen reddet seieren

by Gunnar Garfors

Pogoń vant sin 500. seier i historien til sine prestasjoner i PKO Ekstraklasa. Hun ble veldig sliten og vinnermålet kom i det 90. minutt.

Pogoń gikk inn i Radom-møtet med en omorganisert sammensetning, men med et spesifikt formål. Kun seire telte, så vi så blant andre på startgridden: Kamil Grosicki. Veteranen Pogoń-vingen er kalt opp til Polens landslag til VM i Qatar (som starter neste søndag), men har ikke fått fri.

Luka Zahović, som avsluttet onsdagens kamp i den polske cupen mot Raków Częstochowa tidlig med et metatarsalproblem, og Benedikt Zech, som også fikk helseproblemer onsdag, spilte også fra start. Trener Jens Gustafsson bygget om midtbanen av taktiske årsaker. Sebastian Kowalczyk og Rafał Kurzawa skulle starte møtet på reserve, og Mateusz Łęgowski og Wahan Biczachczjan spilte fra start. Allerede under oppvarmingen før kampen viste det seg at skaden ville hindre Paweł Stolarski i å spille, noe som tvang treneren til å rotere igjen. Michał Kucharczyk ble flyttet til høyreback og Kurzawa til høyre midtbane. La oss legge til at Dante Stipica kom tilbake til «11» etter noen uker. Den kroatiske målvakten erstattet Bartosz Klebaniuk, som tapte tre pinlige mål (inkludert to fra rundt halve banen) i flere opptredener. Gustafsson bestemte at det var for mye, og poengene i Radom var viktigere enn å «bygge opp» den unge keeperen.

Pogoń kunne tatt ledelsen i første aksjon. Mariusz Malec klarte en flott pasning bak forsvarsrekka, Grosicki brøt vingen og ville ta ballen foran mål. Der forsøkte Zahović å skyte, men ballen havnet en meter fra målet til Bichachcyan, som ikke tok en slik mulighet.

Etter en stund brøt Grosicki av på venstrekanten, men igjen klarte ikke partnerne å spille effektivt. Radomak svarte også. Maurides sitt skudd (spissen tjente på Kucharczyks slipp på banen) ble blokkert og gikk til corner.

Pogoń angrep og involverte mange flere spillere i angrepet sitt enn motstanderne. I det 9. minutt, etter corneren, fyrte Bichachchjan inn i 16-meteren bakfra og traff stolpen. Det var et høyrefotsskudd. Han prøvde den på venstresiden etter noen minutter til, men denne gangen gikk skuddet utenfor mål. I det 28. minutt brukte ikke armeneren et flott innlegg av Grosicki, da det traff målet, men brukte i stedet midten av målet, hvor ballen enkelt ble snappet opp av Gabriel Kobylak. Det kan slå tilbake etter et minutt. Vertene kom ut med en kontring som de spilte bra, men skuddet til Maurides ble blokkert av Zech i siste øyeblikk.

I første omgang hadde begge lag minst to målsjanser, men det ble ingen resultater.

Rett i starten av andre omgang kastet Grosicki ballen til Zahović. Sloveneren ble blokkert av forsvareren (fanget i skjorten) og dommeren tildelte Pogoń en straffe etter videoverifisering. Kamil Grosicki tok sjansen. Straffeskytteren fikk for øvrig gult kort og siden det var hans andre i kampen ble han utvist.

Pogoń spilte med spillerfordelen og angrep for å avgjøre kampen. Hun hadde slike sjanser, men fant seg selv i Radomian-kontringen og i det 69. minutt ble det uavgjort.

I det 81. minutt kontret Radomiak og Machado traff nettet fra kloss hold, men ble dømt til offside og målet ble avvist. Chase fremtvang et posisjonsangrep – hun presset på, hun spilte ballen uanstrengt rundt feltet og Gustafsson slapp inn tre spillere i sluttminuttene. Ledelsen var enorm, flere skudd og pasninger ble blokkert av forsvarere. Vertene på sin side så etter muligheter i kontringer. Avgjørelsen kom i det 90. minutt. Pogoń angrep og Damian Dąbrowski avsluttet handlingen med et skudd fra 17 meter.

Radomiak prøvde å utligne, men Pogoń gjorde ingen feil og beholdt seieren.

Radomiak Radom – Pogon Szczecin 1:2 (0:0)
Mål: Grzybek (69′) – Grosicki (52′), Dabrowski (90′).
Radomiak: Kobylak – Jakubik, Rossi ŻŻCZ (96.), Cichocki ŻŻCZ (50.), Justiniano, Grzybek – Alves Ż (91. Łukasik), Nowakowski, Semedo (91. Leandro), Machado Ż (91. Sokół) – Maurideskół.
Forfølgelse: Stipica – Kucharczyk, Zech, Malec, Borges (87. Mata) – Dąbrowski Ż – Kurzawa (76. Kowalczyk), Łęgowski Ż (64. Wędrychowski), Biczachczjan (87. Drygas), Grosicki – Zahović (87.).