Home » Polakkene fanget Skorga-fossen i Norge. Som den første i verden

Polakkene fanget Skorga-fossen i Norge. Som den første i verden

by Catherine Monroe

Polakkene erobret den uberørte Skorga-fossen

En gruppe på syv våghalser fra Polen: Dariusz Pachut, Dimitri Wika, Kuba Poburka, Miłosz Forczek, Jan Wierzejski, Wojciech Kozakiewicz og Tomasz Grodzicki erobret den uberørte Skorga-fossen i Norge, som er den nest høyeste fossen i Europa, som Oshee Slide Slide. team. Ekspedisjonen er en del av et bredt program av polske klatrere som har som mål å erobre fossens krone – de 10 høyeste fossene i verden.

gruppe fra basen 22. mars kl 10.00. Nedstigningen på tau fra høyden på 864 m klatrere begynte klokken 15.00. De varte kontinuerlig i mer enn 12 timer til klokken 03:30. Ekspedisjonen var vellykket.

Mest lest

Ekspedisjonsdeltakere: Hvis vår posisjon frigis, så et kryss på veien

Miłosz Forczek, et medlem av ekspedisjonen, snakket om en ekstremt vanskelig utfordring – GOPR-redningsmenn og fallskjermhoppere fra 6. luftbårne brigade i Kraków. «Dette er helt ukjent territorium.» To ganger måtte vi langt vekk fra vannet på grunn av snøsmeltingen, som er over en meter tykk. Når denne snøen begynner å brekke, drar den med seg en masse steinmateriale. Ved et par anledninger fløy steinblokker på størrelse med en halv mann forbi oss. Når posisjonen vår frigis, er den et kryss for veien. Vi prøver å gå dit veldig forsiktig – beskrev han.

Oshee Slide Challenge-teamet startet sitt 2019-prosjekt med en taunedstigning fra verdens høyeste foss, Salto Angel i Venezuela. Sør-Afrikas nest høyeste Tugela ble besteget i februar i år. Skorga-fossen i Norge er den tredje elvedønningen på lagets tall.

lytte

Syv polske klatrere nådde den uberørte Skorga-fossen i Norge (Vi inviterer til helg/Trójka)


Slide Challenge – Angel Falls/Crown of the Falls Slide Challenge

***

Programtittel: Velkommen til helg
Leads: Peter Firan
Forfatter av rapportmaterialet: Johanna Gaska
utgivelsesdato: 08.07.2022
Sendingstid: 12.35

IAR/kr

You may also like

Leave a Comment