Home » Polske håndballspillere møtte rivaler i el. I 2024

Polske håndballspillere møtte rivaler i el. I 2024

by Erlend Loe

Turneringen vil finne sted fra 28. november til 15. desember 2024 i Ungarn, Østerrike og Sveits. For første gang deltar 24 lag i mesterskapet. I tillegg til hjemmelagene er de tittelforsvarer Norge allerede sikret plass uten å delta i finalen.

En av kandidatene til å arrangere Euro 2024 var et felles tsjekkisk-polsk-slovakisk bud som til slutt ikke klarte å vinne anerkjennelse.

31 lag deltok i kvalifiseringen, som var delt inn i åtte grupper. De hvit-røde var de siste som ble trukket fra nr. 2-kurven og i det øyeblikket var det kjent at de ville gå inn i en gruppe på tre. Tidligere hadde det kosovanske landslaget blitt tildelt denne puljen, som de nylig beseiret de polske kvinnene to ganger (36:22 og 32:20) i kvalifiseringsrundene til årets verdenscup. Dette er den eneste head-to-head mellom disse to lagene i historien.

Danmark ble også plassert i gruppe 8 (fra kurv 1). Han er en veldig titulert konkurrent. Danskene er tre ganger olympiske mestere (1996, 2000 og 2004), verdensmestere (1997) og tre ganger europamestere (1994, 1996 og 2002). Deres siste pallplasseringer i store turneringer er bronsemedaljen i verdensmesterskapet i 2021 og sølvmedaljen i EM i 2022. Rekorden på 47 møter med polske kvinner er svært positiv for skandinavene: 32 seire, 5 uavgjorte og 10 tap.

– Det er en veldig god trekning for oss. Vi kjenner Kosovo allerede etter to kamper i april. Det er vanskelig å tegne Danmark… Kanskje nå er dette laget blant de tre beste i verden. Men det vil samtidig vise oss hvilket nivå vi er på. Vi sikter mot de 8 beste lagene i Europa. Vi gleder oss veldig til kampene – sa PAP Reidar Moistad, assistenttrener i det hvit-røde laget Arne Senstad.

De første- og andreplasserte lagene og de fire beste tredjeplasserte lagene kvalifiserer til EHF EURO 2024. Kamper mot de fjerdeplasserte lagene i gruppene tas ikke i betraktning ved fastsettelsen av de tredjeplasserte lagene.

Kvalifiseringen starter 12. oktober 2023 og avsluttes 7. april 2024.

To innledende runder av finalen spilles i Basel (Sveits), en hver i Innsbruck (Østerrike) og Debrecen (Ungarn). Spillesteder for hovedrunden er Debrecen og Wien. Den østerrikske hovedstaden er vertskap for semifinalene og medaljespillene.

Grupper ME 2024:

Gruppe 1: Kroatia, Romania, Hellas, Bosnia-Hercegovina

Gruppe 2: Tyskland, Slovakia, Ukraina, Israel

Gruppe 3: Nederland, Tsjekkia, Portugal, Finland

Gruppe 4: Frankrike, Slovenia, Italia, Latvia

Gruppe 5: Spania, Nord-Makedonia, Litauen, Aserbajdsjan

Gruppe 6: Montenegro, Serbia, Türkiye, Bulgaria

Gruppe 7: Sverige, Island, Færøyene, Luxembourg

Gruppe 8: Danmark, Polen, Kosovo

MC, PA

You may also like

Leave a Comment