Home » Polske håndballspillere møtte sine rivaler ved EM 2024

Polske håndballspillere møtte sine rivaler ved EM 2024

by Erlend Loe

Håndballlegender deltok i seremonien: Lars Christiansen fra Danmark, Julen Aguinagalde fra Spania, kjent fra polske dansegulv, Joel Abati fra Frankrike og Dominik Klein fra Tyskland.

Trekningen av de siste gruppene i håndball-EM fant sted i Merkur Spiel-Arena i Düsseldorf. De tyske arrangørene vil prøve å slå tilskuerrekorden i denne disiplinen på åpningskampen mellom Tyskland og Sveits 10. januar. Det var for tiden 44 189 tilskuere som så den tyske håndball Bundesliga-kampen mellom Rhein-Neckar Löwen og HSV Hamburg fra tribunen 6. september 2014 på Eintracht Frankfurt stadion.

Den multifunksjonelle Merkur Spiel-Arena har plass til ca 54 tilskuere. Den lokale fotballklubben i 2. nasjonale liga – Fortuna – spiller sine kamper her. boksing, ishockey og musikkkonserter.

For tredje gang arrangeres mesterskapet i formel med deltagelse av 24 lag, men for første gang i ett land. Den forsvarende mesteren er Sverige. Finalehelgen er planlagt i Köln i den berømte Lanxess Arena, hvor avgjørende kamper om Champions League-cupen har blitt spilt i årevis.

ME 2024 håndballgrupper:

Gruppe A (Düsseldorf/Berlin): Frankrike, Tyskland, Nord-Makedonia, Sveits

Gruppe B (Mannheim): Spania, Østerrike, Kroatia, Romania

Gruppe C (München): Island, Ungarn, Serbia, Montenegro

Gruppe D (Berlin): Norge, Slovenia, Polen, Færøyene

Gruppe E (Mannheim): Sverige, Nederland, Bosnia-Hercegovina, Georgia

Gruppe F (München): Danmark, Portugal, Tsjekkia, Hellas.

MC, PA

You may also like

Leave a Comment