Home » Presidenten snakket med den tyrkiske lederen om bistand til Ukraina

Presidenten snakket med den tyrkiske lederen om bistand til Ukraina

by Gabriel Scott

President Gitan Nauseda snakket lørdag med Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan om bistand til Ukraina og tiltak for å styrke NATOs forsvar i de baltiske statene.

Ifølge den litauiske lederen må alliansens forsvarsevner langs hele NATOs østflanke, fra Norge til Tyrkia, spesielt luftforsvaret, styrkes – Litauen og de andre baltiske statene må beskyttes mot ethvert scenario med en mulig konflikt .

I en samtale med det tyrkiske statsoverhodet bemerket presidenten at angrepene fra det russiske militæret på Ukrainas atomkraftverk er ekstremt bekymringsfulle. Ifølge ham må ikke slike angrep og trusler om atomkrig bli et middel til å utpresse NATO-land, heter det i presidentskapets rapport.

«Angrep på atomkraftverk i Ukraina er en forbrytelse og en stor trussel mot hele Europa. En internasjonal respons og samordnet handling er nødvendig for å sikre sikkerheten til kjernefysiske anlegg. – Vi må fortsette å gi vår fulle støtte til Ukraina, inkludert å styrke landets luftvåpen, sa han.

Siden situasjonen i Ukraina blir verre for hver dag, må man ifølge statsoverhodet finne en måte å sikre humanitære korridorer for ukrainere som er berørt av krigen.

President Erdogan takket også Tyrkia for deres beslutning om å stenge Dardanellene og Bosporos for russiske krigsskip.

Den russiske hæren invaderte Ukraina i forrige uke, og startet en krig som har utløst raseri over hele verden. Vestlige stater svarte på invasjonen med tøffe sanksjoner mot Russland og all mulig støtte, inkludert militær, til Ukraina.

You may also like

Leave a Comment