Home » Strolia har satt nok en rekord: Mange djevler er i hodet

Strolia har satt nok en rekord: Mange djevler er i hodet

by Erlend Loe

Sesongen 2021-2022 av verdenscuppen i skiskyting endte med nok en litauisk rekord. Vytautas Strolia endte på 17. plass i den prestisjetunge 15K fellesstartkonkurransen i Oslo, Norge – ingen litauer har ennå kommet seg inn blant de 20 beste i denne kampen.

29 år gamle Anykštėė hadde én straffe (skyting 0+1+0+0) og landet med bare to utøvere. Bare de 30 sterkeste skiskytterne i verden kunne delta i sesongens siste kamp.

«Jeg kan ikke si at starten var veldig bra fordi jeg føler meg dårlig og jeg har ikke mye styrke lenger. Fra andre omgang følte jeg meg veldig hard, reddet av dagens skyting. Jeg er glad jeg kunne konsentrere meg og jobbe på skytebanen fordi farten var veldig lav. Det var tungt å kjempe fysisk og det var tungt i hodet mitt – mange av djevlene er Linda i hodet mitt i dag. Alt gikk veldig bra i finalen”, kommenterte V.Strolia.

Litauen fikk 24 verdenscuppoeng for 17. plass. Totalt «tjente» sesongen vår hele 352 poeng i løpet av sesongen – alle litauiske skiskyttere tjente til sammen mer enn de siste 7 årene.

V.Strolia var mest suksessfull denne sesongen i Rupolding (Tyskland), hvor han ble nummer 4 og 5 i sprint og forfølgelse, og i Otepää (Estland), hvor han ble nummer seks på sprinten.

I sluttevalueringen tok V. Strolia den høye 25. plassen. Ved de olympiske leker i Beijing var skiskytteren mest suksessfull i det individuelle løpet (21. plass) og i stafettkonkurransen, hvor han ble nummer 14 med det litauiske herrelaget.

«Vi la merke til det den gangen. For fire år siden likte jeg mine første prestasjonspoeng, og nå er jeg i poeng hele sesongen. Jeg kan være oppriktig glad i meg selv,» smilte V. Strolia.

Utøveren hadde sesongens siste etappe i Oslo, og ble nummer 15 i fredagens sprint og tiende i lørdagens jakt. Litaueren, som i sprint og personlige løp kun var lik de sterkeste konkurrentene, følte seg mer og mer følt i kontaktduellen.

«Vi la merke til det den gangen. Det at man må lære krever erfaring i kontaktkamp. Det er stor konkurranse, jeg blir litt vant til det og er mer selvsikker. Det hele kommer gjennom erfaring, gjennom en rekke konkurranser. Neste gang vil kanskje noe gå galt igjen, for eksempel i Otepää gikk massestarten galt og i dag er alt bra, sa V. Strolia.

Norges Sivert Guttorm Bakken (0+0+0+0) vant samstartskampen i Oslo, 0,5s foran landsmannen Sturl Holm Laegreid (0+0+1+1) og 13,4s – Emily Jaquelin (0+0+) 2+0).

Quentin Fillon Maillet, en venn av laget hans, ble verdenscupvinneren.

Martyr Olsbu Roeiseland fra Norge vant krystallkulen.

Litauiske skiskyttere avslutter vintersesongen med nasjonalt mesterskap i Ignalina neste helg.

You may also like

Leave a Comment