Home » Problemer med polakker i Oslo – Sport WP SportoweFakty

Problemer med polakker i Oslo – Sport WP SportoweFakty

PAP / Grzegorz Momot / På bildet: Kamil Stoch

Bogumil Burczyk

Biało-Czerwoni presterte betydelig bedre i testserien enn i den første konkurranseserien. Dessverre avsluttet tre polakker konkurransen ved pause. Kamil Stoch tok den høyeste plassen på 9. plass Stefan Kraft var i ledelsen.

Noen av representantene for Polen så absolutt ikke for seg lørdagens konkurranse i Holmenkollbakken. Særlig Aleksander Zniszczol bør være skuffet. Den 29 år gamle rytteren presterte utmerket i Trials-serien, og endte på en høy 7. plass.

Konkurransen var ikke så stor. Mannen fra Teschen hoppet kun 115 meter, 13,5 nærmere enn en time før og sa dermed farvel til konkurransen ved pause. Polakken endte til slutt på 31. plass. Dessverre delte Jakub Wolny og Paweł Wąsek skjebnen hans. Begge konkurrentene nådde ikke engang 107 meter og tok fjerne posisjoner på den femte ti.

Dessverre slutter ikke de dårlige nyhetene her. Kamil Stoch gjorde det riktignok nok en gang veldig bra. Den tre ganger individuelle olympiske mesteren kom tilbake til sin gamle form og beviste at han ikke har til hensikt å forlate noe spesielt nivå. Zębianin landet drøyt 124 meter, noe som sikret 9. plass etter første runde.

SE VIDEO: #dziejesiewsport: hva gjorde han?! Strålende kast fra… knær

På den annen side presenterte Piotr Żyła og Dawid Kubacki seg mindre godt. Verdensmesteren i normalbakken har gått en dårlig tid den siste tiden og sliter med sykdommen. Derfor er det neppe overraskende at helseproblemer gjenspeiles i resultatene. 36-åringen besøker ikke toppen av tabellen så ofte. Denne gangen ligger han på 18. plass ved pause, noe som absolutt ikke er tilfredsstillende, men gitt omstendighetene er prestasjonen solid.

Konkurransen gikk heller ikke bra for Kubacki. World Cup-toeren endte på andreplass i Trials-serien, og det var tegn på at han ville kjempe for å forsvare sin posisjon som totalleder for Raw Air-syklusen. Hans første forsøk gjorde imidlertid situasjonen hans svært komplisert.

Nowotarżanin hoppet 120,5 meter, definitivt for kort til å bli vurdert høyt etter den første serien. Til slutt lå 32-åringen på 16. plass, 17,1 poeng bak leder Kraft. La oss håpe at våre representanter gjør det bedre i den andre serien.