Home » Rådgiver for presidenten: Tiltak om sanksjoner må koordineres med naboene, ikke av Respublika.lt. akseptert

Rådgiver for presidenten: Tiltak om sanksjoner må koordineres med naboene, ikke av Respublika.lt. akseptert

by Gabriel Scott
1 bilde

Yaroslav Neverowitsch. Foto av Elta

«Det vi nå ser er i prinsippet en krise i regjeringens egen politikk, som genereres av de regjerende flertallspolitikerne selv. Presidenten setter pris på at de nåværende avgjørelsene er et nederlag, skade på omdømmet og den i hovedsak velfungerende leder av selskapet. ble løslatt, sa J. Neverovičius tirsdag i nyhetsradioen.

«Det er ubesvarte spørsmål, det er ikke klart hvordan problemene skal løses. I prinsippet er dette en krise for regjeringens politikk, «la han til.

Ifølge J. Neverovičius vil presidenten under møtet med transport- og kommunikasjonsminister Marius Skuodas på tirsdag finne ut hvorfor verdiene som er erklært av regjeringen skiller seg fra deres faktiske handlinger og spørsmålet om det politiske ansvaret til individuelle statsråder. og søke ytterligere tiltak.

Ifølge rådgiveren til G. Nauseda bør ikke regjeringen ta stilling til innføringen av amerikanske sanksjoner i Litauen, men heller i samarbeid med vestlige partnere. Ifølge ham kan sanksjoner bare iverksettes i koordinering med alle allierte.

«Vi bør mobilisere alle våre naboer, våre allierte, til å jobbe med dem, ikke individuelt. Vi bør strebe etter minst mulig skade på næringslivet og størst mulig innvirkning på regimet, sa J. Neverovičius.

«Vi må handle sammen med våre allierte og naboer, ikke for å ta et demonstrativt skritt som vil forårsake den største skaden på den litauiske økonomien, men for å handle sammen med EU, Washington og Norge,» fortsatte han.

ELTA husket at G. Nausėda vil møte M. Skuodas på tirsdag for å diskutere den videre anvendelsen av handlingsplanen for internasjonale sanksjoner mot det hviterussiske regimet i Litauen.

8. desember Etter at sanksjonene fra USA trådte i kraft, ble ikke transitt av selskapets produkter gjennom Litauen stoppet av den hviterussiske statseide produsenten av kaliumgjødsel Belaruskalij.

I følge M. Bartuška, direktøren for Lietuvos Geležinkeliai, overførte det hviterussiske selskapet Lietuvos Geležinkeliai en forskuddsbetaling for transport av gjødsel for november, og en halv desember, og de to utenriks- og samferdselsministrene sa at de ikke visste om det .

På grunn av situasjonen varslet styret i Lietuvos Geležinkeliai at M. Bartuška vil trekke seg fra stillingen som direktør etter overgangsperioden.

Det er anslått at det å miste Belaruskalijs bestillinger vil koste selskapet rundt 60 millioner dollar. Euroinntekter for frakt. Hvis innen 2023. Ifølge M. Bartuška, sjefen for Lietuvos Geležinkeliai, står selskapet overfor søksmål og bøter på hundrevis av millioner av euro.

Tirsdag informerte representanten for det hviterussiske selskapet Irina Savchenko til LRT-Radio at ikke bare Belaruskalij, men også deres kunder, ville komme med krav etter at kontrakten ble terminert.

You may also like

Leave a Comment