Home » RADIO KRAKOW. Legionellabakterier ble påvist i et innendørs svømmebasseng i Chrzanów

RADIO KRAKOW. Legionellabakterier ble påvist i et innendørs svømmebasseng i Chrzanów

by Gunnar Garfors

Svømmebassenget er stengt inntil videre. Ifølge det kommunale sportssenteret i Chrzanów, som administrerer svømmebassenget, ble det oppnådd feil testresultat for tilstedeværelse av legionellabakterier for varmtvannet i herregarderoben.

Bakterien ble påvist i prøver av varmtvann samlet inn av sanitærtilsynet 25. september fra dusjene i herregarderoben. Vann fra familie- og damegarderobene skal testes. Den veiledende verdien for tilstedeværelsen av Legionella i vann er opptil 100, i et innendørs svømmebasseng var denne verdien 8000 enheter per 100 ml vann.

Bakteriene er ikke farlige for friske mennesker, men hele bassenget var stengt selv om vannet i bassenget ikke inneholdt noen bakterier. Legionellose oppstår i vannaerosoler, det vil si i dusjer eller klimaanlegg, sier Dominik Godyń, direktør for innendørsbassenget i Chrzanów.

Det gjennomføres korrigerende tiltak i svømmehallen og anlegget desinfiseres. Som standard økes vanntemperaturen i hele varmtvannssystemet, og dreper eventuelle gjenværende bakterier.

Hvis personer som nylig har brukt svømmebassenget i Chrzanów merker noen bekymringsfulle helsesymptomer, bør de konsultere sin fastlege.

Krav til utdannings- og idrettsanlegg. Skoler, universiteter og svømmehaller har også plikt til å kontrollere vannkvaliteten en gang i året. Standarder for tilstedeværelse av legionellabakterier i slike systemer spesifiserer en maksimal konsentrasjon på 100 enheter per 1000 ml vann

You may also like

Leave a Comment