Home » Rapport fra Kiev, 21. mars 2023: Tallet på 100 000 døde ukrainske soldater er urealistisk

Rapport fra Kiev, 21. mars 2023: Tallet på 100 000 døde ukrainske soldater er urealistisk

by Catherine Monroe

Kiev, Ukraina | Foto av Paweł Bobołowicz

Tallet på 100.000 dukket opp i medierommet. drepte ukrainske soldater. Dette tallet er imidlertid usannsynlig fordi det ville bety mer enn en halv million totale tap – og en kollaps av forsvaret.

De snakker om antall døde og sårede Pawel Bobowicz og Arthur Zak.

Kinas leder besøker Russland. Samtidig brukte Ukraina en kinesiskprodusert drone for å angripe en tropp med Kalibr NK-missiler i Dzhankoy, okkuperte Krim. Den japanske statsministeren reiste til Kiev.

Han kommenterer situasjonen fra Kiev Dmytro Antoniuk.


Daria Hordijko forberedte hovednyhetene fra krigen i Ukraina:

391. dag for fullskala russisk invasjon av Ukraina:

  • Eksplosjoner ble hørt om natten i Dzhankoy nord på Krim. Halvøyas okkuperende «myndigheter» snakker om et droneangrep. Ifølge medieoppslag ble angrepene utført av modifiserte kinesiskproduserte kommersielle droner. Den ukrainske generalstaben melder at de russiske Kalibr-missilene som ble fraktet med jernbane ble ødelagt i byen.
  • Norge har levert åtte Leopard 2-stridsvogner og fire støttekjøretøyer til Ukraina, og gitt midler til å kjøpe ammunisjon og reservedeler, opplyser det norske forsvarsdepartementet.
  • Ukrainas president Volodymyr Zelenskyy takket landene i EU og USA for en ny militær hjelpepakke: EU lovet å forsyne Kiev med én million ammunisjon, USA med 350 millioner dollar i utstyr og ammunisjon.
  • Japans statsminister Fumio Kishida ankom Kiev i dag for et uplanlagt besøk. Dette er det første besøket av en japansk statsminister i Ukraina siden starten på en fullskala russisk invasjon.
  • Xi Jinping kunne ringe Volodymyr Zelenskyy etter hjemkomsten fra Moskva, skriver Financial Times. Det kinesiske statsoverhodet er på et tre dager langt besøk i Moskva. I går hadde han allerede et uformelt møte med Vladimir Putin, hvor Xi Jinping kalte den russiske presidenten en «venn» og uttrykte tillit til hans støtte til Russland i neste års presidentvalg. Under besøket planlegger den kinesiske lederen også å snakke med Putin om «fredsinitiativer» for Ukraina.

Hele sendingen på følgende lenke:

Vi inviterer deg hjertelig til å lytte til «Rapport fra Kiev» på Radio Wnet hver mandag, tirsdag, torsdag og fredag ​​kl. 9:30.

You may also like

Leave a Comment