Home » Retten besluttet å utlevere en nordmann mistenkt for drap på en polsk kvinne!

Retten besluttet å utlevere en nordmann mistenkt for drap på en polsk kvinne!

by Gunnar Garfors

Tingretten i København gikk onsdag med på å utlevere en norsk mann mistenkt for drap på en polsk kvinne til Polen, sier den danske politimannen Charlotte Ruge til PAP.

I Polen er 26 år gamle Ingebrigt G. siktet for drap på en kvinne og kidnapping av et barn. Tingretten i Kraków hadde tidligere utstedt en europeisk arrestordre (EAW) mot nordmannen.

26-åringen ble funnet død av faren i en leilighet i Oświęcim i begynnelsen av november. Datteren hennes, som var flere år, og jentas far, Ingebrigt G., var imidlertid ikke der, og politiet forfulgte mannen. Det ble sendt ut barnealarm bak barnet. Etter noen timer ble mannen stoppet av danske tjenestemenn på Københavns motorvei. Han kjørte en Volkswagen med skilt i Oświęcim, og 5 år gamle Mia satt i baksetet.

Obduksjonsresultatene bekreftet at 26-åringen fra Oświęcim døde som følge av sår og blødninger. Ifølge en uoffisiell PAP-kilde viser kvinnens kropp også skader hun prøvde å slå tilbake.

Mias bestefar ble innvilget midlertidig forvaring av barnet ved en avgjørelse fra Oświęcim-domstolen.

Ifølge uoffisielle opplysninger hadde den drepte kvinnen vært i Polen i rundt tre år. Hun kom tilbake til landet fordi mannen skal ha misbrukt henne. Ingebrigt G. fikk en ny partner i Norge som han angivelig også skal ha brukt vold mot.

Nordmannen kom til Oświęcim sammen med moren i slutten av oktober og flyttet inn med sin ekssamboer og barn. Mannens mor dro fra Oświęcim til Norge i begynnelsen av november.

Kilde:

Det skjer i Polen og i verden – les videre i.pl

You may also like

Leave a Comment