Home » Roland Garros: Rafael Nadal er vinneren av turneringen!

Roland Garros: Rafael Nadal er vinneren av turneringen!

by Erlend Loe

Begge tennisspillerne møtte hverandre for første gang. Nadal, leirbanespesialisten, ble seedet på femteplass i Paris og Ruud ble seedet på åttendeplass. Nordmannen slo ut Hubert Hurkacz i 16-delsfinalen.

SE OGSÅ: Iga Świątek som Rafael Nadal. Utenlandske medier er entusiastiske

Nadals prestasjoner så langt og storspillet hans i år i Paris (han slo ut verdens nummer én og den serbiske mesteren Novak Djokovic i kvartfinalen) gjorde ham til den klare favoritten i finalen.

Spanjolen spilte denne rollen perfekt. Han tok raskt ledelsen i første sett og ledet 4-1 etter noen minutter. Til slutt vant han 6:3.

Andre runde endte med samme resultat, men banen var mer interessant. Denne gangen var det Ruud som startet med 3-1-ledelse, men som så mistet sin mening i kampen. Nordmannen tapte 11 kamper på rad og kampen ble avsluttet etter to timer og 18 minutter.

Han har fortsatt 22 Grand Slam-titler. Han har vunnet French Open 14 ganger, tidligere i 2020.

En statue av ham ble avduket på Roland Garros-området i fjor. Foran statuen er datoene og resultatene av deres siste seire skrevet på tre glassplater. De to første inneholder fem oppføringer, de tre siste. Nå kommer den fjerde og teoretisk er det fortsatt plass til en til.

– Jeg vet ikke hva fremtiden bringer, men jeg kan forsikre deg om at jeg definitivt kommer til å kjempe – understreket Nadal.

Spanjolen har slitt med en kronisk fotskade i lang tid og tok den nok en gang ut av spillet i flere uker i år. Han hadde allerede annonsert at han ikke vil delta i det neste Grand Slam-arrangementet i år – Wimbledon (27. juni – 10. juli). Denne tiden ønsker han å bruke på behandlingen.

– Jeg vil takke alle mine medarbeidere og alle mine pårørende som har fortsatt å gi meg en utrolig støtte. Uten deg hadde jeg sannsynligvis avsluttet karrieren min – understreket han.

23 år gamle Ruud var i finalen i en Grand Slam for første gang.

– Denne finalen var en skikkelig ære for meg. Rafa, alle vet hvilken stor mester du er, sa nordmannen.

Dameturneringen ble vunnet av Iga Świątek lørdag. Dette er hennes andre seier i French Open – hun vant tidligere i 2020.

sluttresultat:

Rafael Nadal (Spania, 5) vs. Casper Ruud (Norge, 8) 6-3 6-3 6-0

MC, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment