Home » Russere gledet seg over nordmenns gest. «De er redde for oss»

Russere gledet seg over nordmenns gest. «De er redde for oss»

by Erlend Loe

Som i mange andre disipliner vil ikke russen være i stand til å konkurrere i langrenn neste sesong. Denne avgjørelsen er tilsynelatende knyttet til sanksjonene som ble pålagt landet som følge av invasjonen av Ukraina i slutten av februar. Idrettsutøvere som er ekskludert fra individuelle konkurranser lider også.

se videoen

I skihopp er de like og like!

Endringer i skiskyting P. Kontroversiell regel opphevet

Bolszunovs bilde har et motiv av nordmenn. Russerne er entusiastiske over denne ideen

Norges løpertrener Eirik Myhr Nossum vil ikke forholde seg passiv overfor beslutninger fra verdens myndigheter om å utestenge russiske løpere. Med tanke på at de var den største konkurransen for spillerne de siste sesongene, bestemte de seg for en metode som hadde som mål å generere ekstra motivasjon fra dem.

Under treningsøkten vil norske løpere se et bilde av Alexander Bolsjunov, en russisk løper som åpent uttrykker sin støtte til handlingene til russiske tropper i Ukraina. – De siste årene var han den beste løperen i verden. Det er mye motivasjon i bildet hans, men i dagens verden er det helt klart at han og andre russere ikke kan delta i konkurransen – innrømmer den norske treneren i et intervju med «TV 2».

Hans eliminering fra konkurransen betyr at nordmannens sjanser vil øke betraktelig neste sesong. De siste fire sesongene har russeren vunnet to ganger og blitt nummer to i verdenscupen to ganger.

Russerne oppfatter ikke den norske anerkjennelsen

Tidligere russisk olympisk mester i skiskyting intervjuet av «sportsekspress«Aleksandr Tikhonov sa at denne ideen er et bevis på nordmenns verdsettelse. – Den viser at nordmenn er redde! Mest sannsynlig gikk det opp for dem til slutt at vi virkelig burde bli respektert og respektert. – vil han si.

Statsdumaens nestleder Dmitrij Swisjtsjov kom med en lignende uttalelse, og erkjente at Bolsjunov var «en hyllest til autoritet». – Noen henger bilder av sine idoler på veggen, andre av presidenten, andre av sine slektninger og venner, og nordmennene i Bolsjunov. Dette er en anerkjennelse av autoriteten til det russiske skiforbundet og Bolsjunov selv. Han er en stor idrettsutøver som har vunnet mange fine seire. Vi er sikre på at flere av våre skiløpere vil oppnå resultater som vil begeistre og motivere våre medløpere Norge han sa.

Den kjente TV-kommentatoren Dmitrij Gubernev gikk enda lenger i et intervju med russiske medier, og uttalte at Bolsjunov burde få lov til å ta av. – Nordmennene bør skrive et brev til FIS slik at de mest involverte kan kommentere. Hva er vitsen med å bare se på et bilde av Bolsjunov? Kanskje du bare er seksuelt tiltrukket, jeg vet ikke. Du burde konkurrere med ham. Eller ikke? Bolsjunov er kongen av ski, innrømmer han åpent.

Du kan også finne mer sportsinnhold på Gazeta.pl

Aleksandr Bolszunov ble nummer to i langrenn forrige verdenscupsesong, og tapte kun for norske Johannes Hosflot Klaebo. Russeren kommer imidlertid forbi den konkurrenten ved vinter-OL i Zhangjiakou – herrenes individuelle arrangement er på andreplass, med Klaebo på tredjeplass.

Ryoyu Kobayashi har fått ny trener.  Matjaz Zupan vil forberede ham til startRyoyu Kobayashi har fått ny trener. Matjaz Zupan vil forberede ham til start

You may also like

Leave a Comment