Home » Russland vil angripe Ukraina 16. februar? Volodymyr Zelensky kom ut med et symbolsk initiativ – Vprost

Russland vil angripe Ukraina 16. februar? Volodymyr Zelensky kom ut med et symbolsk initiativ – Vprost

by Gabriel Scott

Spenningen eskalert av Russland blir mer og mer merkbar. For noen dager siden nådde «Politico» personer som er kjent med informasjon fra den amerikanske hemmelige tjenesten. Tre amerikanske tjenestemenn basert i Washington, London og Ukraina bør bekrefte at onsdag 16. februar vil bli utsatt som startdato for Russlands bakkeinvasjon av Ukraina.

Denne informasjonen er drevet av konsentrasjonen av russiske tropper på grensen til Ukraina, samt russisk-hviterussiske øvelser organisert på territoriet til Hviterussland. Ifølge Reuters ga organiseringen av disse manøvrene Moskva et «dekke» for ytterligere utvidelse av styrkene i nærheten av Ukraina.

Russland vil angripe Ukraina? Volodymyr Zelenskyj appellerer til nasjonen

Mandag 14. februar ble et dekret med tittelen «Om hastetiltak for konsolidering av Ukraina» publisert på nettsiden til Ukrainas president. Blant dem ble 16. februar utpekt som enhetsdag.

– Vi er redde for den store krigen. Datoen for den militære invasjonen ble gitt igjen. Dette er ikke første gang. Men landet vårt er sterkere enn noen gang. De forteller oss at 16. februar vil være dagen for angrepet. Vi vil gjøre det til en dag med enhet – sa Volodymyr Zelenskyy. Den dagen oppfordret presidenten ukrainere til å heise sine nasjonalflagg og synge nasjonalsangen som et tegn på solidaritet og enhet.

Flere og flere land evakuerer innbyggere

Flere og flere land beskytter sine innbyggere i møte med trusselen om en invasjon av sine naboer fra Vladimir Putins tropper. Blant annet beordret de sine borgere til å forlate Ukraina så snart som mulig USA, Storbritannia, Tyskland, Spania, Latvia, Danmark, Israel, Estland, Albania, Norge, Japan og Sør-Korea. Likevel fortsetter den diplomatiske offensiven. Sist lørdag snakket USAs president Joe Biden med den russiske presidenten på telefon. Frankrikes president Emmanuel Macron gjorde et lignende trekk mot Vladimir Putin, og den tyske kansleren planlegger å besøke Moskva på tirsdag.


Les også:
General Mieczysław Gocuł for «Wprost»: Jeg tror ikke på krig

You may also like

Leave a Comment