Home » V. Drabavičius, som har spilt for Litauens landslag i et tiår, avsluttet sin landslagskarriere

V. Drabavičius, som har spilt for Litauens landslag i et tiår, avsluttet sin landslagskarriere

by Erlend Loe

Den 31 år gamle altmuligmannen debuterte for det litauiske landslaget i 2011. 11. november Tallet 11 var avgjørende i beslutningen om å trekke seg fra Litauens landslag etter nesten elleve år. V. Drabavičius spilte 60 kamper for landslaget og scoret 139 mål.

«Hovedgrunnen til å forlate er helse. Kneskader stopper, og leger anbefaler på det sterkeste å redusere belastningen. Spillelysten er fortsatt stor, men kroppen sender allerede signaler om at det er på tide å overlevere landslaget til den yngre generasjonen. Et godt skifte har vokst frem, mange håndballspillere fra landslaget spiller for utenlandske klubber, erfarne trener Gintaras Savukynas er tilbake på landslaget. Laget er på rett vei, sier V. Drabavičius.

V. Drabavičius, hjemmehørende i Vievis, har tilbrakt hele sin klubbkarriere i Vilnius Light Team, hvor han debuterte i 2009. Altmuligmannen, som fortsetter karrieren i Šviesas rekker, har denne sesongen scoret 52 mål på 14 kamper i Baltic League.

«Jeg vil nå støtte det litauiske landslaget på tribunen. Jeg er sikker på at det ikke vil gå flere tiår før landslaget returnerer til EM eller VM. Det har dannet seg et sterkt lag, de fleste spillerne har spilt sammen i flere år og det er ingen håndballspiller som avslutter karrieren i nær fremtid, sier V. Drabavičius. – Vi viste også på EM at vi kan holde følge med de sterkeste lagene i Europa. Vi vant virkelig de to første kampene. Kanskje vi manglet denne konkurranseopplevelsen, kanskje er vi mentalt utbrent. Med både russerne og slovakene lot vi motstanderen bryte ut i starten av kampen. I den siste kampen i gruppen med det titulære norske landslaget gikk vi i pit og rivalene fikk først en fordel i andre omgang.»

V. Drabavičius spilte i alle tre kampene i EM og scoret 7 mål.


You may also like

Leave a Comment