Home » Sanger av J. Sibelius vil bli fremført i konserten «Stjerner fra nord».

Sanger av J. Sibelius vil bli fremført i konserten «Stjerner fra nord».

by Connie Nielsen

Så langt er den kreative biografien til sangeren Agnė Buškevičiūtė-Tumalavičienė ikke lang, men det er allerede mange lyse øyeblikk i den. Fredag ​​kveld deltar sangeren sammen med pianisten Darius Mažintas på konserten «Stjerner fra nord» i Kaunas State Philharmonic Orchestra – på kvelden med verk av komponisten Jan Sibelius.

Arrangørene av konserten introduserer solisten og bemerker at hun ble uteksaminert fra det litauiske akademiet for musikk og teater med en mastergrad i klassisk sang i 2019 (i klasse med professor Aušra Stasiūnaitė). Som student ved Erasmus-programmet utdypet hun sangferdighetene sine ved Sibelius-akademiet (Finland, Helsinki) i 2018-2019. I løpet av studiene ble Agnė kjent med sangene til J. Sibelius, hvis program kunne utarbeides med de beste lærerne i landet, som Soilė Isokoski (sopran), Petteri Salomaa (bass-baryton), Ilmo Ranta (piano). ) og andre. Den litauiske sangeren har deltatt i mesterklasser av S. Isokoski (Finland), Paul Farrington (UK), Kurt Kopecky (Finland), Robert Hyman (Sverige), Giorgio Proietti (Italia), Nord Opera Week (Norge) og Nordic and Baltic Deltakere i programmene til landprosjektet «Virtual Hearing».

I 2013, sammen med sangeren Justinas Lapatinskas, vant hun førsteplassen i LNK TV-musikkprosjektet «Star Duets», i 2014 andreplassen i den internasjonale musikkkonkurransen «With Music Through Europe, Lithuania – Italy» og i 2018 – Spesialpris for Kunstnerisk skapelse og tolkning av verk i V Jonuškaitė Zaunienė sangkonkurranse.

Denne utøveren skapte også en rekke fremtredende roller i operaproduksjoner under studiene, og for tiden legger sanger A. Buškevičiūtė-Tumalavičienė spesiell oppmerksomhet til nordisk kammermusikk, det meste av hennes arbeid består av aktiv konsertvirksomhet med ulike ensembler.

Forestillingene til Darius Mažintas, utøveren av neste fredagskonsert i Kaunas State Philharmonic, en moderne litauisk pianist og vinner av Young Creator Award fra kulturdepartementet i Republikken Litauen, er preget av spesiell subtilitet og ekstraordinære former for uttrykk. I følge Filharmonien studerte D. Mažintas ved det litauiske akademiet for musikk og teater, prof. I klassen til Veronika Vitaitė. I 2005-2006 fullførte han et internship ved det verdensberømte G. Verdi-konservatoriet i Milano, Italia. I 2010 ble han uteksaminert fra LMTA med en doktorgrad i Fine Arts og fikk sin Masters in Fine Arts.

Så langt har D. Mažintas holdt konserter i USA, Tyskland, Frankrike, Italia, Russland, Sverige, Nederland og andre land og har deltatt på mange internasjonale festivaler. Recitals har blitt fremført på Aspen Music Festival, Westchester Piano Festival (USA), Somerakademie (Tyskland) og Holland Music Sessions (Nederland). I 2014 fremførte han L. Beethovens første klaver- og orkesterkonsert med Moscow State Symphony Orchestra dirigert av Pavel Kogan ved Moscow Philharmonic.

Pianisten opptrer også jevnlig med kammermusikk, spilte med det litauiske kammerorkesteret og Klaipėda kammerorkester og holdt konserter med den mest kjente litauiske operasolisten prof. Virgilijus Noreika, en av de mest kjente litauiske operasolistene Sandra Janušaitė og mange andre. Han har spilt inn flere CD-er inkludert Letters from the Past. Jewish Songs» (med Rafail Karpis, 2011) og et forfatteralbum (2011) med verk av JS Bach, L. Beethoven og A. Scriabin.

You may also like

Leave a Comment