Home » SAPAM Primeurs et Marée, «lokalt godt, lokalt ferskt»

SAPAM Primeurs et Marée, «lokalt godt, lokalt ferskt»

by Thure Lindhardt

Som en grossist for frukt, grønnsaker og sjømat er SAPAM et familieselskap grunnlagt i 1950. Det mellomstore selskapet har fire datterselskaper, hvorav ett er basert på Rixheim. Der selges det 9.500 tonn varer hver dag.

Det er en side som nesten aldri tar slutt. Uken din starter på søndag kl. 16.00, med plukking på mandag og slutter påfølgende lørdag kl. 15.00. Et lager åpent hele døgnet. «Det er et lite kjent yrke,» understreker Thierry Faller, direktør for nettstedet. Vår misjon er å bringe produktet nærmere kundene våre. Våre lastebiler går veldig tidlig om morgenen slik at alle våre kunder kan leveres raskt.Våre 16 kjøretøyer settes på lager kl 12:30. « 54 ansatte jobber i hjertet av SAPAM Rixheim. «Vi markedsfører 9500 tonn produkter hver dag. For oss tilsvarer 1 kg håndtering 4 kg, fra mottak til lagring, inkludert klargjøring og levering. »En jobb der alle sansene fungerer: høre, lukte, ta på, smake også.

Fra profesjonelle til profesjonelle
Aktiviteten til SAPAM Rixheim seiler fra 68 til 90. «Vi går fra profesjonell til profesjonell med tre store familier som er jevnt fordelt. » SAPAM tilbyr dermed distribusjon, nærbutikker, detaljhandel, spesialiserer seg på massedistribusjon, videreselger produktene sine som de er. Frukt og grønnsaker som også finnes hos uterestauranter. «De er profesjonelle som konverterer produktene våre fra lokalsamfunn til bedriftsrestauranter, inkludert catering, gaterestauranter, til Michelin-stjernerestauranter. « SAPAM er også tilstede på markedene gjennom forhandlere og produsenter. «I sesongen er lokale produsenter våre leverandører og utenom sesongen blir de våre kunder. Vi gir dem tillegget de mangler. » Helsekrisen har gjort det mulig for dem å tiltrekke seg nye kunder med kurver som selges på gården, på internett eller i markedene. Det ble solgt mellom 25 og 200 kurver per uke. – Dette betyr at en ny kundekategori har funnet sin plass i salgsverdenen. «

En plikt til å være gjennomsiktig
I 2006 sysselsatte SAPAM Rixheim 19 personer med en omsetning på 6 millioner euro. Selskapet har vokst siden den gang. Den har nå en omsetning på 18 millioner euro. «Vi har skapt et navn for oss selv! Vi har 2500m2 butikkareal for profesjonelle. Det er en unik overflate i Frankrike. « SAPAM er nær kundene. Hun tilpasser produktene sine etter behov, men også og fremfor alt til ønsker og trender. «Vi er alltid på utkikk etter nye produkter. Vi gikk gjennom moten for unge skudd, gamle grønnsaker … I dag er det sitrus. Vi er øynene, ørene og munnen til kundene våre. Folk reiser og tar med seg nye smaker. « Men det er viktig for SAPAM å engasjere seg lokalt. Gjennom året kommer 25 % av produktene fra kortslutning, 65 % er franske produkter. «Vi kan dessverre ikke bare gjøre lokale ting, men også ha en plikt til å være transparente for kundene våre. Forbrukeren stoler på oss, vi må bare forklare dem det. » SAPAM utvikler også et økologisk sortiment.

Flommen og dens nisjeprodukter
Et annet særtrekk ved Rixheim-lokasjonen er tidevanns- og nisjeproduktene. En sektor som drar nytte av daglige ankomster fra en rekke auksjoner og havner: Bretagne, Middelhavet, Korsika, men også direkte fra Norge og Skottland. Manageren din, Olivier Randel, har et team på seks. «Det er fem i butikken og en supermann,» sier han. Den ligger i kjøleskapet fra 23.00 til 09.00 hver dag. «

Emilie Jafrate

SAPAM Mulhouse
2, rue Robert Schuman – 68170 Rixheim
03 89 42 02 59
www.sapam.fr
Facebook: SAPAM


Forfatter info:

Emilie Jafrate

journalist

You may also like

Leave a Comment