Home » Litauens dominans i Europa – fra drøm til profesjonell til møll og skeptiske kopier av e-sportshus

Litauens dominans i Europa – fra drøm til profesjonell til møll og skeptiske kopier av e-sportshus

by Thure Lindhardt

Et godt eksempel på dette er Rolandas Paliukas, som allerede i ungdommen trodde at han ville bli en profesjonell idrettsutøver. Riktignok var dataspill bare hobbyen hans i begynnelsen og en flott mulighet til å henge med venner. Å flytte inn i rekkene var ikke lett for Roland: «Jeg måtte studere mye på skolen, kunne ikke bruke tiden min på å spille spill og datamaskinen som skulle være min beste venn var veldig» sliten. Så jeg måtte glemme min drøm.»

Rolandas Paliukas

Videospillet PUBG MOBILE, som ble laget i 2018, har åpnet mange muligheter for Roland, ettersom selve spillet kan spilles fra hvor som helst i verden og alt som trengs er en telefon og internett. Mindre enn to år senere signerte en innbygger i Kaunas kjent som Rolkis på PUBG MOBILE-scenen sin første profesjonelle kontrakt med det svenske laget Godsent. Men selv kontrakten på bordet overbeviste ikke foreldrene og slektningene hans om at det var jobben hans, så Rolki ba om tid selv og han ville bevise alt med verkene sine. Fyren tvilte ikke på at drømmene om livet ikke ville bli blåst av vinden og var fast bestemt på å vie seg til denne aktiviteten. Litt senere rystet Roland og teamet Europa med tredjeplassen, den største suksessen i karrieren til nå.

Roland representerer for tiden foreningen fra Canada – Lazarus. Rolkis er glad for at de negative kommentarene er blitt dempet og at foreldrene har større forståelse for jobben hans og støtter ham. På spørsmål om utsiktene til e-sport i Litauen, var Rolandas skeptisk: «Jeg ser ingen prospekter i Litauen, jeg ser sterke organisasjoner, noe som skyldes den nære holdningen til landsmenn til e-sport. Dessverre er litauerne selv veldig arrogante og negative mennesker, derfor vendte jeg meg til det utenlandske markedet. I Litauen, men med lokale talenter ville det være mulig å danne et lag og representere tricoloren i Europa. Dessverre er virkeligheten at fans tilfeldig ser på sporten, så spillere må selv henvende seg til globale organisasjoner.

Roland husker aspektene som gjorde det mulig for ham å bli profesjonell: «Hovedfaktoren som gjorde det mulig for ham å nå den profesjonelle klubben var 8 timers trening om dagen, og under praksisoppholdet all kunnskapen, mekanikken og muligheten til å gjøre sin drømmen går i oppfyllelse. «Akkurat nå, i møte med en pandemi, har en innbygger i Kaunas råd til å studere og konkurrere i turneringer samtidig, og det er akkurat det Roland liker selv.

Selv om esport er et nytt felt i Litauen, kan det sies at flere og flere litauere finner seg selv her. Rolandas, som flagrer med den litauiske trikoloren i Europa, er intet unntak. Det er frukten av hans harde arbeid. Vi ønsker Roland lykke til i fremtidige turneringer og takker for at du har gjort Litauens navn kjent i sportsverdenen.

You may also like

Leave a Comment