Home » Frankrike ser seg selv som «mer uforutsigbar, med et utrolig medaljepotensial»

Frankrike ser seg selv som «mer uforutsigbar, med et utrolig medaljepotensial»

by Thure Lindhardt

«Jeg gleder meg til sesongen starter igjen! » Den 4. oktober, under presentasjonen av de franske lagene, i Romilly-sur-Seine (Aube), lengtet den nasjonale tekniske direktøren for det franske skiforbundet, Fabien Saguez, etter starten på en vinter, hvis poeng vil være orgel, de olympiske leker i Beijing, fra 4. til 20. februar 2022. Etter fristilløpere, alpinløpere og snowboardløpere er det nå skiskytternes tur, lørdag 27. november og søndag 28. november, offisielt ruten og skytebane for første halvdel av verdenscuppen i Östersund, Sverige.

En tradisjonell preseason-konkurranse og en slags generalprøve for de beste internasjonale skiskytterne, løpene i Sjusjoen, Norge den 13. Julia Simon unnet seg luksus, takket være norske Marte Olsbu Roeiseland og Tiril Eckhoff, vinner av siste verdenscup, i sprint-arrangementet og beseiret en 10 av 10 skyting – den franske kvinnen er den eneste topp 5 hun har signert til en slik prestasjon. Chloé Chevalier gjorde seg bemerket i massestarten med en andreplass bak norske Ingrid Tandrevold. Quentin Fillon Maillet og Emilien Jacquelin endte på pallen og ble nummer to og tredje i massestarten for menn vunnet av norske Tarjei Boe.

I begynnelsen av denne sesongen la ikke flere franske skiskyttere skjul på det: De har allerede Kina i kikkerten. «Det er tre år siden jeg endte på tredjeplass i den samlede stillingen [de la Coupe du monde], med fem medaljer i de tre siste verdensmesterskapene … jeg skal ikke lyve, målet er gull i Beijing ”, betrodde seg til Quentin Fillon-Maillet i oktober.

På tredjeplass i de olympiske leker 2018 i Sør-Korea i kvinnestafetten, viseverdensmester i sprint og tredje i jakten i 2021, ville Anaïs Chevalier-Bouchet også se seg selv på pallen i februar: «Jeg har nå erfaringen, jeg har modenhet, til å takle kampene med ambisjonen om også å strebe etter medaljer individuelt. «

Etter et år 2020-2021 som endte med en andre verdenstittel på rad i jakten og en syvendeplass i verdenscuptabellen, ville Emilien Jacquelin ha spilt verdenscupgeneralen godt denne sesongen, ivrig etter å «For å få regelmessighet». Isérois ble offer for en ødelagt radius om sommeren, og bestemte seg til slutt for å fokusere på lekene og den fjerde etappen av verdenscuppen i Grand-Bornand (Haute-Savoie) i midten av desember.

Les også: Emilien Jacquelin konge av forfølgelse igjen

«Utrolig potensial for medaljer»

I Beijing er den franske skiskytingen en av de mest granskede. Siden Albertville (Savoie) i 1992 har Habs samlet 25 medaljer i denne disiplinen, inkludert ni i gull. Ved lekene i Sør-Korea i 2018 var disiplinen fortsatt den største medaljegiveren til den nasjonale delegasjonen – fem av femten samlet på denne utgaven.

Den blå vil få enda mer oppmerksomhet enn laget er totalt «forvandlet» etter avgangen til hans beskyttende figur, den femdobbelte olympiske mesteren Martin Foucade, som hengte opp skiene i 2020. «Fra et lag rundt en leder med tre gullmedaljer i Pyeongchang, har vi flyttet til et mer uforutsigbart lag, men med et utrolig potensial for medaljer for både jenter og gutter.»hevder Fabien Saguez.

Les også: Den vanskelige etterfølgeren til Martin Fourcade i bluesen

De første møtene i VM-kretsen vil gjøre det mulig å vurdere formtilstanden til et kollektiv som direktøren for fransk skiskyting, Stéphane Bouthiaux, anser som relativt «homogen» : «Quentin [Fillon Maillet] var best forrige sesong, men Emilien [Jacquelin] var verdensmester og Simon [Desthieux]Han vant individuelle medaljer ved verdensmesterskap for første gang i karrieren. De er alle på nivå i angrepet til den nye sesongen. Det er det samme med kvinner. «

Han advarer imidlertid mot fristelsen til å satse alt på Beijing-fristen. På grunn av restriksjoner knyttet til helsekrisen, har ikke franske skiskyttere hatt mulighet til å reise til Kina for å oppdage Hualindong-skiområdet, hvor OL-arrangementene skal holdes.

Konkurransebetingelsene vil bli offentliggjort «Veldig vanskelig» i kuldegrader og sterk vind. «Vi har et par videoer av nettstedet for å få en følelse av det, det er nytt. Som regel kan preparatet justeres om sommeren. Vi har ingenting av det», oppsummerte Simon Desthieux, hundre dager før åpningsseremonien til lekene.

Julia Simon på verdenscupstarten i Oberhof 17. januar.

Skiskyttere forventer forstyrrelser som kan påvirke skytingen alvorlig. En av komponentene i disiplinen hvor konfidensparameteren er avgjørende for å få resultater. «Men du kan bare få denne tilliten ved å ha prestert godt på forhånd», insisterer Stéphane Bouthiaux.

Franskmennene vil dra nytte av syv av de ti VM-etappene før OL for å vurdere seg selv. Inntil da er enda en dato spesielt viktig for dem: runden 16. og 17. desember foran deres publikum i Le Grand-Bornand.

«Hvis hele sesongen går bra, er vi sikre på at disse to arrangementene også vil gå bra», oppsummerer direktøren for tricolor skiskyting. En visjon delt av Simon Desthieux: «For å komme til Beijing under best mulige forhold, er det ideelt å stå på pallen. « Og hvorfor ikke, for å allerede ha reddet noen få seire.

You may also like

Leave a Comment