Home » Ser du et dødt villsvin? Ta tak i telefonen nå – o2

Ser du et dødt villsvin? Ta tak i telefonen nå – o2

by Catherine Monroe

Skogsinspeksjonen Lubartów tilhører statsskogene. Enheten er lokalisert i Lubelskie Voivodeship i Lubartów poviat.

Den har sin egen Facebook-side, for tiden fulgt av 3,5 tusen internettbrukere. Her publiserer han diverse interessant informasjon om floraen og faunaen som omgir oss. Noen ganger advarer den også om fare. Slik var det denne gangen. Se for deg selv.

Nadleśnictwo Lubartów appellerer til Internett-brukere. Se opp for døde villsvin!

Onsdag 9. august 2023 publiserte Nadleśnictwo Lubartów hasteinformasjon på sosiale medier. Den sa at det handlet om å beskytte dyrelivet, men også om folkehelsen.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: villsvin vs ulv. Overraskende hendelser fra den polske skogen

Saken gjaldt døde villsvin, som noen ganger kan bli funnet mens du går, for eksempel i skogen. I en slik situasjon er det alltid nødvendig å varsle relevante myndigheter.

På grunn av den nåværende trusselen fra ASF, det vil si afrikansk svinepest, er det behov for å iverksette passende tiltak.

«Rapporter funnet av et dødt villsvin til de relevante tjenestene, som fylkesveterinær, politistasjon eller samfunnsleder. Vennligst oppgi nøyaktig hvor liket ble funnet.

Naturforskere husket det også at du ikke under noen omstendigheter skal berøre kadaveret til dette dyret. De fant ut at mennesker ikke har noen måte å få det farlige ASF-viruset på. Det er imidlertid en annen reell fare.

ASF hos villsvin utgjør imidlertid en alvorlig trussel for griser og forårsaker enorme økonomiske tap, forklarte de.

«Din søknad og å gjøre det rette kan bidra til å beskytte landet vårt mot økonomisk tap,» konkluderte de.

You may also like

Leave a Comment