Home » Siemens Mobility skal modernisere Oslo T-bane. En ordre verdt 270 millioner euro

Siemens Mobility skal modernisere Oslo T-bane. En ordre verdt 270 millioner euro

by Thure Lindhardt

Siemens Mobility skal modernisere Oslo T-bane med digitalt togstyringssystem. Selskapet mottok en ordre verdt 270 millioner euro for installasjon av CBTC digital teknologi over hele lengden på 94 km spor, inkludert 6 km nytt spor.

  • Den automatiserte signaleringen skal sikre bedre tilgjengelighet, forbedre driften og øke passasjerkomforten.
  • CBTC-teknologi gir sanntidsdata om kjøretøyets plassering og hastighetsforhold og gjør det mulig for systemoperatører å trygt øke antall kjøretøy på jernbanen.
  • Siemens Mobility har mottatt en ordre på 270 millioner euro fra Sporveien AS i Oslo, Norge, for installasjon og vedlikehold av et kommunikasjonsbasert togstyringssystem (CBTC) i Oslo T-bane.

Den nye teknologien skal muliggjøre større automatisering og høyere gjennomstrømming. Siemens Mobility skal designe, integrere, teste og sette i drift systemet og levere digitale vedlikeholds- og støttetjenester for CBTC-systemet i 25 år.

– Takket være denne investeringen sikrer vi fremtiden til T-Bane i Oslo. Takket være CBTC-teknologien revolusjonerer vi T-banenettet med et moderne, innovativt system som tilbyr bedre togautomatisering, mer kapasitet og forbedret trafikkflyt, sa Cato Hellesjø, administrerende direktør i Sporveien.

– Vår state-of-the-art signalteknologi vil øke påliteligheten, tilgjengeligheten og effektiviteten til Oslo T-bane, noe som til syvende og sist vil forbedre passasjeropplevelsen. Dette viktige prosjektet understreker vår lederrolle i å tilby automatiserte signalsystemer som forbedrer infrastrukturen og bærekraften til offentlig transport, sa Michael Peter, president for Siemens Mobility.

CBTC-teknologi gir sanntidsdata om kjøretøyets plassering og hastighetsforhold og gjør det mulig for systemoperatører å trygt øke antall kjøretøy på jernbanen. I tillegg identifiserer teknologien hvert tog på skinnene og kontrollerer hastigheten etter hvert som den forbedres. Sikkerhet samtidig som man sikrer at systemstatusen hele tiden oppdateres, noe som resulterer i færre forsinkelser og oppdatert reiseinformasjon.

Løsningen inkluderer også den digitale applikasjonssuiten Railigent, en skybasert plattform som gjør Oslo T-bane i stand til å bruke jernbanedata intelligent, optimere vedlikehold og drift og maksimere flåtetilgjengeligheten.

Nye løsninger for transportbransjen

Oslo T-bane er Nordens største T-bane og tilhører det offentlige selskapet Sporveien AS, som drifter og vedlikeholder Oslo T-bane og Trikk. Nettverket ble innviet i 1966 og består av fem linjer med en lengde på 88 km som betjener 101 stasjoner, hvorav 17 er underjordiske eller dekket. Med en flåte på 115 trebilers Siemens MX3000-tog transporterer Oslo T-bane over 100 millioner passasjerer årlig.

Trainguard MT-løsningen fra Siemens Mobility CBTC er det mest brukte automatiske togstyringssystemet i verden og brukes av et stort antall operatører, inkludert Paris, Beijing, New York, London og København.

Siemens Mobility er et selskap i Siemens-gruppen med en portefølje for jernbanekjøretøyer, jernbaneautomatisering, elektrifisering, nøkkelferdige ende-til-ende-systemer, intelligente trafikkstyringssystemer og relaterte tjenester.

Se også: Lokomotiver som om de var malt. Stort kjøp fra DB Cargo Polska

Du ser etter et lager til leie. Sjekk ut annonsene på PropertyStock.pl

You may also like

Leave a Comment