Home » Skandale før sesongstart. Spillerne løp gråtende ut

Skandale før sesongstart. Spillerne løp gråtende ut

by Erlend Loe

Nordiske kombinasjonskvinner ble tvunget til å kle av seg i nærvær av en fremmed mann

Den skandaløse situasjonen skjedde før starten av den nordiske kombisesongen 2023/2024. Under den såkalte kroppskontrollen ble spillere fra det norske landslaget tvunget til å kle av seg foran en fremmed mann.

Noen uker før den første verdenscupkonkurransen måtte skandinavene undersøkes med en 3D-skanner. Dette er nødvendig fordi det er grunnlaget for å sy dresser til trening og konkurranser i regi av Det internasjonale skiforbundet (FIS). Kroppskontrollen endte imidlertid med en stor skandale og traumer for de norske representantene.

SE OGSÅ: De ble nylig mødre, nå skal de til VM! «En slags rekord»

Idrettsutøverne ble forsikret om at kun kvinner – ansatte, FIS-representanter og ansatte i selskapet som utfører skanningene – ville delta i skanningen og at de kun skulle få bruke undertøy. Det viste seg imidlertid på stedet at spillerne måtte stå halvnakne i nærvær av en mann (ekspert på 3D-skanning).

– Da situasjonen utviklet seg slik, løp spillerne gråtende bort til oss. – Det var veldig vanskelig og trist for meg, sier Ivar Stuan, sportssjef i det norske laget, til NRK TV.

Mennene fra landslaget ga støtte og erklærte etter de første reaksjonene fra lagmedlemmene solidarisk at de ikke ville underkaste seg kontrollen. Til syvende og sist ble personalkontrollene avbrutt og utført på nytt på et annet tidspunkt – i samsvar med alle standarder.

RI, Polsat Sport

PolsatSport.pl i versjonen for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment