Home » skihopping. Fannemel legger ikke ned armene. «Jeg er usedvanlig sta»

skihopping. Fannemel legger ikke ned armene. «Jeg er usedvanlig sta»

by Erlend Loe

– Jeg vil si at jeg lever under fattigdomsgrensen, nå kommer jeg nok ut av landslaget. Jeg tror ikke jeg kan holde ut ett år til, det er vanskelig å være den 20. hopperen i Continental Cup – sa tidligere verdensrekordholder Anders Fannemel i midten av mars. Nordmannen fant igjen motivasjonen i seg selv, i hvert fall til slutten av neste sesong skal vi følge ham i bakkene.

Nordmannens problemer begynte i Wisła sommeren 2019. Det førte til at Fannemel rev et leddbånd i kneet og mistet muligheten til å trene i mange måneder. For nylig, etter mer enn to år med intensivt arbeid, fikk han sykepenger for den tiden han ikke klarte å hoppe. – Det tok meg lengre tid enn jeg trodde – innrømmer hopperen. – Det er hyggelig at saken er avgjort, men jeg vil helst at det tar under to og et halvt år. Jeg ga ikke opp i min innsats fordi reglene er klare. Får jeg pensjonsgivende inntekt har jeg også rett på dagpenger.

— Det var en lang og vanskelig prosess, forklarer Fannemels advokat Erik Monsen. – Tanken var å vise at inntekt opptjent i utlandet gir deg rett til trygd på lik linje med inntekt opptjent i Norge. Denne situasjonen kan danne en viktig presedens.

Jeg er nok mer sta enn gjennomsnittet, ler Fannemel. – Det ser du i denne saken og kanskje også i min karriere som skihopper. Jeg gir meg ikke selv om det er en stund siden jeg var på toppen av verden. Jeg er motivert til å si opp ad hoc-jobben min og vie meg kun til hopping. Det spiller ingen rolle om jeg kommer inn på landslaget eller ikke. Jeg begynte å stole på at kneet mitt var passe nok, og det er en av grunnene til at jeg prøver igjen.

Selv om Fannemel fikk Alexander Stoeckls tillit tidlig i sesongen, returnerte han ikke tjenesten med gode resultater. På konkurranser i Ruce fikk han bare seks cuppoeng. Det var hans første poeng siden mars 2019. Sist gang han sto på pallen 6. januar 2018 i Bischofshofen var hans 12. plass i topp 3 konkurranser. Han sto på det øverste trinnet på pallen fire ganger. Den snart 31 år gamle nordmannen er den tredje TCS-føreren i sesongen 2017/18, og er også lagverdensmester og verdensmester i skiflyging.


Adrian Dworakowski, kilde: Tv2.no

Visninger: (1186)
Kommentarer: (6)

You may also like

Leave a Comment