Home » skihopping. Gjennom øyet til selverklært autoritet: Viktige og viktigere ting

skihopping. Gjennom øyet til selverklært autoritet: Viktige og viktigere ting

by Erlend Loe

Noen tror fotball er et spørsmål om liv og død. Jeg er skuffet over denne tilnærmingen. Jeg kan forsikre deg om at dette er noe mye viktigere – sa Bill Shankly – den legendariske Liverpool-manageren. Jeg er underholdt av denne spøken, men jeg er uenig i den.

For meg er ikke skihopping – og jeg har viet en stor del av livet mitt til det – viktigere enn liv og død. Det er et spørsmål om liv og død – på en måte så bokstavelig at det ikke kunne vært mer bokstavelig – krig. Men la oss begynne med hopping, for det er en sportsportal.

Lahti er Lahti. En stor idrettsfestival. Det er desto større for hopping fordi vi så tre konkurranser. Fredagen ga oss selvfølgelig mest glede, for en stang på pallen i vinter er en sjelden Cymes. Vi tre er bare fornøyd med tredjeplasser foreløpig. Kamil Stoch ble tredje i Tyskland, Dawid Kubacki vant bronsemedaljen i Kina og nå er Piotr Żyła tredje. Dette gjorde ham forøvrig til den fjerde eldste pallløperen i verdenscupens historie. Bare samuraiene er eldre – Kasai og Okabe og Simon Ammann. La oss respektere det som er, kanskje det blir enda bedre? Denne sesongen er dårlig, men det er viktig at det er innsikt og positive elementer. Du må være optimistisk. «Det er ingenting å bekymre seg for. Alt blir bra, ellers går det ikke, sa gullkjeften Matti Nykänen.


Stefan Kraft, som har lagt til flere lange seire i rekken, ser ikke ut til å bry seg. Og en dag senere gjentok han bragden som et lag. Fra serien: Vi ser etter positive – vi gjorde bare syv hopp på lørdag og slo fortsatt Russland. Det var fortsatt utenkelig i Zhangjiakou, og likevel gikk det bare to uker. Ved pause var vi kun 3,4 poeng bak pallen. til pallen. Hvem vet, hvem vet hvordan det hadde skjedd… Og hele denne Jukkara vil trolig starte en skobutikk etter at karrieren i FIS er over (forhåpentligvis snart). Ingenting annet enn sko og støvler. Det faller inn under fetisjen…

Dette skjer ikke ofte, så det er verdt å merke seg. Søndag så vi den tolvte i historien og den første ex aequo-seieren av to spillere på fem år i verdenscuppen. 11. februar 2017 i Sapporo vant Maciej Kot og Peter Prevc konkurransen. Nå – for første gang i historien – sto nordmannen og japaneren sammen på det øverste trinnet på pallen. Mer spesifikt, Golas med dragen. Golas scoret sin trettende seier i karrieren. Takket være dette tok den mest suksessrike vinneren fra Norge i verdenscupen igjen den mest suksessrike vinneren fra … Canada i verdenscupen. Ja, ja, Granerud har utlignet Horst Bulau i seire. La oss også merke Dawid Kubackis beste prestasjon denne sesongen.


Riktignok er kampen om krystallkulen mellom dragen og hornet hard. De river opp denne plastronen nå og da. Jeg satser på dragen, men jeg er også glad for at konkurransen fortsetter. Måtte det forbli interessant til slutten.

Det er ikke rart at sportssakene tok en baksete denne helgen etter at russerne invaderte Ukraina. En annen absurditet oppfunnet av FIS ble og blir fortsatt snakket om. Pertile kom på det slik: Russere deltar i konkurransen, men hvis noen var på pallen, ville det ikke vært russ lenger. Klimov på bjelken og utfor er en russer med et russisk flagg på hjelmen og TV-grafikk. Men hvis han er på pallen, er han allerede en statsløs person uten flagg, som blir spilt med fanfarer. Gud et stearinlys og en djevelstubb. Zenua.

Det ble enda mer snakk om slagordene Kamil Stoch skrev på skiene sine. Hans uttalelse – som eneste hopper i hele konkurransen – fikk bred dekning i polske og utenlandske medier. I den første serien hoppet Kamil på det fortsatt vanlige anti-krigs slagordet. I den andre serien la han til en setning som uttrykker sin solidaritet med Ukraina. Også i intervjuene etter konkurransen sa han åpent at det er vanskelig å glede seg over å hoppe når det er krig like over den polske grensen og folk blir skadet. Med tanke på stillheten til de aller fleste hoppfamilier, betyr en slik gest absolutt mye.


Det er også de som mener at slike forklaringer er utilstrekkelige. Polske fotballspillere ga tydelig uttrykk for sin mening og PZPN kunngjorde at Polen ikke vil spille mot Russland i sluttspillet. Svenskene og tsjekkerne inntok da samme posisjon. Polske og franske volleyballspillere har varslet at de ikke skal til Russland for VM. Den internasjonale skiskytterunionen har bestemt at russiske og hviterussiske skiskyttere kun kan konkurrere som nøytrale spillere – selv våtdraktene deres kan ikke avsløre opprinnelseslandet. Norges Skiforbund ønsker ikke at russiske hoppere skal delta i de kommende verdenscup- og verdenscupstevnene i hopp i Norge. I motsetning til tilsynelatende er dette et sterkt budskap, for hvem vil være gjest når programlederen tydelig sier at man skal falle på syre? I mellomtiden har FIS gjort lite så langt – å avlyse konkurransen i Russland. Og Sandro Pertiles reaksjon på Klimovs demonstrasjon var like klam som overkokt pudding.

Bør polske hoppere, men også hoppere fra andre land, ta mer avgjørende grep? Kan være. Det første signalet kom fra Andreas Alamommo, som sa på sin Facebook-profil at FIS burde vurdere å utestenge russiske spillere fra alle konkurranser under deres regi. I samme innlegg uttrykte han sin solidaritet med den norske kombinatoren Dmytro Mazuruk, som kjemper for hjemlandets frihet i nasjonalgardens rekker.

Det var lettere for det polske fotballforbundet å boikotte sluttspillet i mars enn for hopperne å sette FIS mot veggen over natten. FIFA hadde mer tid til å ta tak i hele denne situasjonen. At i stedet for å komme ut med ansiktet, ga FIFA en helt annen kroppsdel ​​er en annen sak. Jeg mistenker imidlertid, eller håper i det minste det, at det ikke stopper der. Og jeg håper og har til og med tenkt å gjøre alt som står i min makt for å stoppe FIS fra å stikke hodet i sanden.

Igjen, til de som gjentar mantraet «La oss ikke blande politikk med sport», vil jeg gjerne forklare hvordan et kuhode ligger midt i mellom: krig, og denne krigen spesielt, går langt utenfor rammen av vanlig politikk. Siden idrettsutøvere eller aktivister ofte bruker diplomatisk språk, og diplomatisk språk noen ganger slører det sanne bildet av virkeligheten, vil jeg kalle det en spade. Vi har ikke å gjøre med konflikter, «vanskelige situasjoner» eller «forstyrrende hendelser». Det er ikke to land her som søker sin fordel i krig. Vi har å gjøre med et bandittangrep fra Russland på Ukraina. Bandycki – fordi uten krigserklæring. Bomber og raketter faller jevnlig over boligområder. For det ble skutt på barnehagen og ambulansen. Fordi sabotører dreper sivile på gatene i Kiev. Russiske idrettsutøvere er sponset av Kreml. De er en del av propagandamaskinen designet for å gi Putin kreditt. Prestasjonene til russiske idrettsutøvere brukes til å vekke ikke bare nasjonalhusene, men til og med sjåvinismen til russiske nasjonalister. De hjelper Moskva-satrapene med å holde makten. Sport og relatert virksomhet er en del av landets såkalte myke makt.

Det er virkelig i vår interesse å skade Putins Russland på noen måte vi kan. Ikke bare vår – polsk. Våre – mennesker som ønsker å leve i det vi kaller demokratiske land. Tyskland og Japan – land funnet skyldige av det internasjonale samfunnet for aggresjon og oppstart av andre verdenskrig – deltok ikke i OL i 1948. Verken sommer i London eller vinter i St. Moritz. Russland bør utestenges fra verdensidretten så lenge Putin styrer det. Dette burde ha skjedd for lenge siden. Og for lenge siden var det folk som snakket frimodig og høyt om det. Imidlertid var de få og stemmene deres var svake. Nå er klimaet i endring, og mange av verdens mektige føler at Kreml krysser nye grenser. Nå er tiden inne for å si ifra, rope og rope, presse og stemme med lommeboken. Kanskje beslutningstakere forstår at nå er tiden inne.

Tabeller kommer tilbake i neste kolonne. Dessuten passer de rett og slett ikke meg.

Sitat i sin helhet om emnet:

[…………………………………………………………………]
Eurosport-kommentatorer hver gang hoppere hoppet fra dette flotte landet øst for Ukraina.

***
Spalten er per definisjon en subjektiv tekst og uttrykker forfatterens personlige mening uten å være redaksjonens offisielle posisjon. Før du leser teksten, les innholdet i forklaringen vedlagt artikkelen eller konsulter ordboken og satirikeren, siden uten humor truer tekstene fra serien «Eye of Self-proclaimed Authority» ditt liv eller helse. Ansvarlig instans – Marcin Hetnał, skijumping.pl. Kontraindikasjoner – Overfølsomhet for bruk av språklige ornamenter og vitser med andre eller seg selv Manglende evne til å lese ironi. Overdreven surhet. harme Ondskapsfullhet. Kronisk melankoli. Funksjonell og sekundær analfabetisme. Bivirkninger: dumme kommentarer og påpeke skrivefeil. Ønskede handlinger – smarte kommentarer, påpeker feil og gir interessante fakta inspirert av teksten. Kamil Stoch advarer – ikke å lese spaltene til den selverklærte autoriteten kan føre til alvorlig mangel på generell og detaljert kunnskap om hopp.

PS Kjære, ikke mat meg med trollene her. Jeg skal prøve også. Jeg skal kaste den på en hard munn. Og de ruthenske trollene – som om de ble sittende fast med noen – vil jeg skyte enda raskere og villigere enn de som bryter regelverkets vanlige regler. gå Nohah.

You may also like

Leave a Comment