Home » skihopping i dag. Lanisek er best i prøveserien i Oberstdorf. Stochs store hopp

skihopping i dag. Lanisek er best i prøveserien i Oberstdorf. Stochs store hopp

by Erlend Loe

La oss minne om at Stefan Kraft tok førsteplassen i fredagens kvalifisering. Østerrikeren plasserte seg foran Slovenias representant Anże Lanisk og nordmannen Bendik Jakobsen Heggli. Dawid Kubacki var best blant polakkene, og ble nummer åtte. Ytterligere fire hvit-røde var i ledende «30» – Piotr Żyła (11), Andrzej Stękała (19), Kamil Stoch (22) og Jakub Wolny (25).

Grukała, som gjorde det bra på fredag, gikk betydelig dårligere i treningsserien. Vår hopper landet på 166 m, som var det dårligste resultatet blant alle deltakerne i konkurransen. Et øyeblikk senere hoppet Destroyer og Free bedre, selv om de heller ikke passerte 200 meter. Den første av disse konkurrentene nådde 198 meter, og den andre skled nærmere tre meter. 200m-merket ble heller ikke brutt av Dawid Kubacki, som landet på 190m.

Ziga Jelar var lenge i ledelsen. Sloveneren nådde 217,5 m. Peter Prevc kastet ut sin landsmann fra ledende posisjon, som nådde 229,5 m. Et øyeblikk senere landet Piotr Żyła mye nærmere på 218 m og sto på det nederste trinnet på pallen etter eksamen. Kamil Stoch hadde imidlertid ingen illusjoner om sine konkurrenter og viste et fenomenalt hopp. 34-åringen klokket opp 232 m og tok ledelsen.

Et utmerket forsøk fra Stoch tvang arrangørene til å slippe startstangen fra 15. til 12., noe Timi Zajc utnyttet, som landet 12 meter nærmere Stoch, men tok førsteplassen. Arrangørene hevet senere startstangen med to posisjoner og Anże Lanisek, som scoret 226 m, gjorde en kjempejobb på den 14. plattformen og var i ledelsen.

I den siste testen før konkurransen lørdag var slovenerne best. Det lengste hoppet i hele prøveserien tilhørte imidlertid Kamil Stoch, som viste at han kan ødelegge blodet til favorittene på mammuten i Oberstersdorf.

Totalt fem polakker var med i de første «tretti» av testserien. Piotr Żyła (218 m) tok også 11. plass, Aleksander Zniszczoł (198 m) 19., Dawid Kubacki 27. (190 m) og Jakub Wolny den nedre rangeringen. Andrzej Stękała tok 39. plass med sitt hopp på 166 m.

Med utålmodighet og store forhåpninger kan vi vente på den første serien i konkurransen, som er planlagt til kl.

You may also like

Leave a Comment