Home » skihopping. «Jeg skal prøve å bli edru» – Granerud skal kjempe om det nasjonale mesterskapet søndag

skihopping. «Jeg skal prøve å bli edru» – Granerud skal kjempe om det nasjonale mesterskapet søndag

by Catherine Monroe

Halvor Egner Granerud har ikke mye tid til å feire sin turneringssuksess. Allerede søndag kjempes tittelen som norgesmester i vinter i storbakken. Startlisten til konkurransen i Rhinen avslutter vinneren av Golden Eagle, som denne gangen vil prøve å glede det nasjonale publikummet.

Halvor Egner Granerud med foreldreneHalvor Egner Granerud med foreldrene

Foto: Jürgen Feichter / EXPA

26-åringen oppnådde målet sitt på Epiphany Festival og vant Four Hills-turneringen for første gang i karrieren. – Denne dagen og spesielt det siste hoppet var realiseringen av en av mine utallige drømmer. Jeg mener å lede før den avgjørende serien i Bischofshofen og gjøre et hopp som du kan vinne konkurransen og Four Hills-turneringen med. Alt dette var en drøm som gikk i oppfyllelse for åtte år gamle Halvor, som tenkte på fremtiden. Jeg er heldig som faktisk har opplevd det, sa Granerud på en pressekonferanse i Bischofshofen.

Paul Ausserleitner, foreldrene til den norske hopperen, dukket opp på tribunen. – Det er takket være dem jeg er her, takket være dem at jeg har kunnet stå på ski siden jeg var barn, og de tok meg med til hoppbakken slik at jeg kunne konkurrere. Ikke bare i nærheten av hjemmet, men over hele Norge. Jeg bodde hos dem da jeg ikke tjente penger som hopper. Jeg er takknemlig for at de kunne følge meg under det viktigste øyeblikket i karrieren min – kommenterte vinneren av Crystal Globe for sesongen 2020/21.

For to år siden gikk Granerud inn i kampen om kongeørnen som verdenscupleder mens turneringen endte utenfor pallen. – Jeg tenkte ikke på det. Jeg tenkte mer på hvor godt jeg hoppet i Oberstdorf. Jeg husker konferansen før turneringen. Jeg nevnte bevisst ikke førjulstreningen på Lillehammer, som jeg anser som den mest suksessrike i mitt liv. Det er lettere å komme inn i turneringen uten verdenscuplederens plastron. Frem til Bischofshofen var jeg mindre stresset. Her betyr setet til turneringslederen mye. Andre eller fjerde plass? Det spiller ingen rolle, det er seieren som teller – svarte nordmannen.

«Jeg har jobbet med startposisjonen min siden forrige sesong. På slutten av sesongen hoppet jeg litt for aggressivt, noe som førte til at den rette skien roterte for mye og falt. Jeg hoppet ganske konservativt det meste av sommeren. Jeg brukte mye tid på å prøve å fly mer stabilt og nøkkelen til det var å endre posisjon på rullebanen – la Granerud til.

– I fjor hadde vi en fest med japanerne. Jeg tror vi feiret Ryoyus suksess i et av rommene våre. Denne gangen blir det nok likt fordi vi deler hotell. Jeg vedder på denne gangen! Vi skal tilbake til Norge ganske sent på lørdag, så vi har fortsatt tid til å pakke. På søndag har vi delstatsmesterskapet. Det kommer til å bli interessant… Inntil da skal jeg prøve å bli edru … – Granerud avsluttet fredagskonferansen.

For et år siden tok Johann Andre Forfang med seg gull hjem. Konkurransen ble arrangert på Holmenkollbakken i Oslo og Granerud var like utenfor pallen. Søndagens kvalifisering i Rhein er planlagt å starte klokken 11.30, mens konkurransestart er planlagt til klokken 12.40. Showet annonserte NRK mens de så resultatene direkte >>>HER<<.

Klikk her for startliste for søndagens konkurranse på 139 meter bane i Rhinen.

Korrespondanse med Bischofshofen, Dominik Formela

You may also like

Leave a Comment