Home » Hurtigløp ME: Rijpma-de Jong og Patrick Roest leder allrounden

Hurtigløp ME: Rijpma-de Jong og Patrick Roest leder allrounden

by Erlend Loe

På arrangementets andre dag blir spesialister fra soggen store rundt omkring. I Vikingskipet olympiske hall var konkurransen preget av et lite overtak for nederlenderne. Antoinette Rijpma-de Jong vant 500 m og ble nummer to på 3000 m. Hennes landsmann Patrick Roest oppnådde identiske resultater på 500 m og 5000 m. Begge leder i den generelle klassifiseringen.

SE OGSÅ: Horngacher ødelagt. Den polske eks-treneren kastet den ut etter nederlaget

Av de tre polakkene beholdt Magdalena Czyszczoń og Szymon Palka sine sjanser til å ta del i de åtte beste av mesterskapene og er klassifisert som 9. etter den første dagen.

Czyszczoń forbedret den 11 år gamle polske rekorden på 5000 m i desember «Jeg har utholdenhet, så allround-mesterskapsformelen med en obligatorisk 500 m er ikke min favoritt,» sa AZS-AWF Katowice-konkurrenten før avreise til Norge.

Dette ble bekreftet på banen. Czyszczoń ble nummer 14 på 500 m og 7. plass på 3000 m. Den andre polen, Olga Kaczmarek, ble henholdsvis 10. og 13., og la dem på 9. og 12. plass ved pause.

Szymon Palka ble nummer 5 på 500 m og 11. på 5000 m. Skøyteløperen fra GKS Stoczniowiec Gdańsk ble rangert på 9. plass ved pause.

Søndag står starter på 1500 m på programmet til konkurransen, som skal kåre de åtte beste før finalekonkurransen. Kvinner avslutter løpet med 5000 m løp, menn med dobbelt så lang distanse.