Home » Skiskyting-VM: Magdalena Gwizdoń har slått Ole Einar Bjoerndalens rekord

Skiskyting-VM: Magdalena Gwizdoń har slått Ole Einar Bjoerndalens rekord

by Erlend Loe

Simon hadde én straffe, og passerte Tysklands Vanessa Voigt med 11 sekunder og norske Karolina Offigstad Knotten med 12,8 sekunder. Begge spillerne skjøt feilfritt. Hojnisz-Staręga hadde én straffe og tapet hennes for vinneren varte i mer enn ett minutt.

Gwizdoń (66. plass), Kamila Żuk (56.) og Anna Mąka (69.) telte ikke med i kampen om topplasseringene.

42 år gamle Gwizdoń fikk sin verdenscupdebut 9. desember 1995 og har konkurrert minst en gang hver vinter siden. Denne sesongen dukket hun kun opp i eliten på fredager, før det stilte hun i IBU-cupen og EM. Med to seire deltok hun i mer enn 500 verdenscuprenn. Hun var på pallen totalt seks ganger og samlet 3969 poeng.

SE OGSÅ: Quentin Fillon Maillet Best i 10K sprint på Otepaeae. Polen langt unna

På målstreken ventet lagkameraten hennes Mąka og Justyna Kowalczyk-Tekiel, en tidligere skiløper og nåværende sportsdirektør i det polske skiskytterforbundet, med blomster. Den eldste skiskytteren i laget sa farvel til verdenscuppen, selv om karrieren ikke er offisielt over ennå.

Så langt delte Gwizdoń rekorden for antall sesonger i verdenscuppen med Bjoerndalen, som presenterte seg i eliten hver vinter i 26 år.

To representanter for Ukraina, som flyktet fra hjemlandet til Polen etter starten av den russiske invasjonen, deltok i fredagens konkurranse – 17 år gamle Ołena Horodna (85., siste plass) og søsteren Julia (82.), tre år eldre enn henne . Det polske skiskytterforbundet tok seg av transporten til Estland, den tsjekkiske kollegaen tar seg av dem på stedet.

– Det er en symbolsk handling, et uttrykk for solidaritet med det ukrainske laget – kommenterte Christian Winkler, kommunikasjonsdirektør i International Skiathlon Union (IBU).

Søstrene Horodne har så langt stilt i IBU Cup og juniorkonkurranser.

– Vi er veldig takknemlige for denne muligheten. Det er et stort ansvar for oss. Vi har en plikt til å vise alle at Ukraina er en nasjon som ikke kan ødelegges – understreket Julia.

Lørdag kjøres det løp fra fellesstart, søndag blir det 4×7,5 km mixstafett og supermix.

Konkurransen i Otepää er den siste med deltagelse av polske skiskyttere, som vil kjempe om medaljer i det nasjonale mesterskapet neste uke i Duszniki-Zdrój. Den siste runden i verdensmesterskapet går i Oslo fra 17. til 20. mars.

AA, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment