Home » Skynd deg å endre: i topp ti publiserte litauiske passord – lopas123, vil jeg ikke si mantas

Skynd deg å endre: i topp ti publiserte litauiske passord – lopas123, vil jeg ikke si mantas

by Peter Østbye

Feilbeskyttede kontoer kan føre til cyberangrep og datalekkasjer, tap av viktig informasjon eller til og med personlige data.

Mantas Užupis, IT- og sikkerhetssjef i mobiloperatøren Tele2, kårer de mest populære passordene i år og hvorfor det er viktig å unngå dem. En spesialist vil gi tips om hvordan du oppretter og administrerer passord for å beskytte nettkontoene dine.

Mest populære passord i Litauen

Ifølge en undersøkelse utført av NordPass er nummersekvenser, personnavn og andre koblinger som er enkle å huske, blant de mest populære passordene i Litauen. Folk samler inn personlig informasjon som passord eller til og med aldersinformasjon for passord.

Det er lignende trender i utlandet. Det mest populære passordet i Litauen og over hele verden er «123456», som kan «knekkes» på mindre enn 1 sekund. Hvis du også bruker et av de 10 mest populære og enkleste å knekke passordene for å beskytte kontoene dine, endre det raskt: 1. 123456 2. 123456789 3. patch123 4. 12345 5. 123123 6. qwerty 7. patch 8. Samsung 9. Jeg vil ikke si 10 manta stråler

Grunnleggende om passordsikkerhet

Bruk sterke passord. Et sikkert passord må være på minst 12 tegn: ulike kombinasjoner av store og små bokstaver, tall og tegn. Jo lengre passordet er, desto vanskeligere blir det for hackere å jobbe. Hvis passordet hadde 12 tegn, inkludert tall, store og små bokstaver, og andre tegn, ville det ta 34 000 år for en hacker å «knekke» det. Du kan også bruke passordgeneratoren til å lage sterke passord.

Oppdater passordet ditt regelmessig. Det er viktig å endre selv de sterkeste passordene regelmessig. Det er en god idé å oppdatere passordene for de mest brukte kontoene dine minst én gang i året, helst hver 90. dag.

Dette reduserer risikoen for å miste viktige personopplysninger og informasjon. Du bør også endre passordene dine hvis du har tilgang til e-posten din. E-post eller andre kontoer måtte åpnes på en offentlig datamaskin. Du må også tilbakestille passordet ditt hvis du har delt påloggingene dine med noen andre eller mottatt en melding om at noen forsøkte å logge på kontoen din fra en ukjent enhet.

Bruk unike passord for hver konto. Vi bruker forskjellige nøkler for hjem, bil og jobb, så vi bør bruke forskjellige passord for forskjellige plattformer. Ett passord for flere kontoer er en glede for nettkriminelle. Å bruke samme passord for flere kontoer setter deg i fare for alle – hvis en hacker gjetter eller hacker passordet ditt, kan de prøve å logge på alle kontoer med samme passord.

Bruk passordbehandleren. Mange forskjellige og komplekse passord kan være vanskelige å huske, så bruk en passordbehandler. Den er i stand til å generere komplekse passord fra tilfeldige tegn som «a2YBY $ kAGT3? NCis».

Manageren er den enkleste og mest effektive måten å holde passordene dine trygge og sikre på. Disse gadgetene kan varsle deg når dataene dine har blitt kompromittert under et cyberangrep. Driveren husker alle kombinasjoner og alt du trenger å gjøre er å huske e-post- og gadget-passordene dine.

Bruk tofaktorautentisering. Å bruke 2-trinns autentisering er en av de beste avgjørelsene du kan ta for sikkerheten til kontoene dine. Denne autentiseringsmetoden lar to enheter bekrefte identiteten din før de kobles til et bestemt nettsted.

Du vil for eksempel bli bedt om å skrive inn legitimasjonen på datamaskinen din og, i neste trinn, angi sikkerhetskoden som er sendt til telefonen. En kompleks og tidkrevende prosess kan være irriterende, men den øker sikkerheten og gir mulighet for en svært rask respons på nettangrep.

Det er strengt forbudt å bruke informasjon publisert av DELFI på andre nettsteder, i media eller andre steder, eller å distribuere vårt materiale i noen form uten samtykke, og dersom samtykke er innhentet, må DELFI oppgis som kilde.

You may also like

Leave a Comment