Home » Slutten på Lotos Norge. Gruvemidlene overtas av PGNiG

Slutten på Lotos Norge. Gruvemidlene overtas av PGNiG

by Gunnar Garfors

I begynnelsen av mai 2023 overtok PGNiG Upstream Norway gruvemidlene til Lotos Exploration and Production Norge. Integrasjonen av norske eiendeler er en konsekvens av PKN Orlens fusjon med Grupa Lotos og PGNiG. Orlen-gruppen omfatter dermed to selskaper som driver samme virksomhet i samme marked.

Hvor er de laveste drivstoffprisene i Tri-City?

Som Orlen forklarer, ble PGNIG valgt som en integrator av norske eiendeler på grunn av sin erfaring med å effektivt implementere gruveutviklingsstrategier. PUN har også fullført oppkjøpet og konsolideringen av eiendelene til INEOS Exploartion and Production Norge, fullført i 2021.

Etter 16 år forsvinner Lotos Norge fra markedet

Lotos Exploration and Production Norge, med base i Stavanger, Norge, ble registrert 22. september 2007. Grupa Lotos SA overtok det nystiftede selskapet 100 prosent Aksjer som dekker hele aksjekapitalen i 8 millioner kronerså ca. PLN 3,9 millioner. På den tiden var Grupa Lotos det eneste drivstoffselskapet i landet som aktivt deltok i prosessen med å diversifisere råvareforsyningen og øke Polens energisikkerhet.

Olje- og gassproduksjon på norsk kontinentalsokkel

De totale olje- og gassressursene som for tiden er tilgjengelige for det konsoliderte selskapet er: 346,6 millioner fat oljeekvivalent og produksjon er 88,1 tusen fat daglig. Etter sammenslåingen er PUN involvert 98 innrømmelser .

You may also like

Leave a Comment