Home » Stephen Williams er best på eksosbehandling

Stephen Williams er best på eksosbehandling

by Gabriel Scott
Foto: Israel – Premier Tech

Den tredje etappen av Arctic Race of Norway gikk til Stephen Williams fra Israel – Premier Tech, som best overlevde den vanskelige sluttveggen. Briten ble leder for hele løpet.

Hvis Hammerfest var navnet på festivalen og ikke byen for gårsdagens målgang og starten på dagens etappe av Arctic Race of Norway, ville det vært en festival med felgkamper som vi kan se i årets utgave av Norwegian Race. Terrenget som dagens etappe fant sted i var nok en gang gunstig for forsøk på å bryte gjennom pelotonet i vinden, men akselerasjon på flat mark var ikke den eneste attraksjonen på den nest siste etappen. Det foregikk i kupert terreng – arrangørene satte tre fjellbonuser i dag, hvorav tre var på de siste 35 kilometerne. I tillegg til stigningene i Kirkedalen (4,1 km; 5,2 %) og Selvika (2,6 km; 5,4 %), var det også en mur i Havøysund (2,2 km; 10 %), hvor målgang er dagens konkurranse.

Noah Hobbs fra ungdomsformasjonen Groupama FDJ entret scenen i ledertrøya. En polak deltar i løpet – Kamil Maleckisom sykler for Q36.5 Pro Cycling Team.

The Escape of the Day ble skapt i dag av: Paul Double (Human Powered Health), leder i fjellklassifiseringen Vincent Van Hemelen (Team Flandern – Baloise), Ulrik Tvedt (Norge), Michel Ries (Team Arkea Samsic), Karsten Larsen Feldmann Og Anton Stensby (Team Coop-Repsol). I den første flyavslutningen fikk den siste av de nevnte konkurrentene alle poengene og i fjellbonusen etter to kilometer økte Van Hemelen ledelsen i fjellklassifiseringen.

Ledelsens ledelse holdt seg på nivået 5 minutter til det ble gjort et forsøk på å kidnappe pelotonen ca. 65 kilometer fra målstreken. Flere titalls ryttere falt ut av hovedgruppen, men etter en stund sank tempoet og de mindre våkne syklistene klarte å komme tilbake til gruppen.

I løpet av de neste flere titalls kilometerne var rytterens ledelse på fire minutter og deltakerne kunne nyte vakker utsikt, inkludert en regnbue som strakte seg over de røffe åsene i Nord-Norge.

Like etterpå ble det spennende igjen – nøyaktig 40 kilometer fra mål dukket Uno-X Pro Cycling Team opp i front, som annonserte én ting – et forsøk på å kapre pelotonen. Det viste seg effektivt: etter å ha stoppet resten av gruppen en stund, dannet det seg en liten gruppe på flere dusin personer foran, inkludert løpsleder Noah Hobbs (Equipe Continentale Groupama-FDJ).

Mens Vincent Van Hemelen forsøkte å rømme Paul Double til toppen av fjellklatringen i Kirkedalen, bestemte en av Q36.5 Pro Cycling Team-rytterne seg for å angripe fra pelotonen. Den avtroppende rytteren fikk selskap av Frederik Dversnes, norgesmester fra Uno-X Pro Cycling Team, samt flere andre syklister. Etter noen kilometer tok imidlertid handlingen seg og konkurrentene fra Uno-X og Team dsm-unternehmenich tok ledelsen i gruppa.

I mellomtiden falt Astana Qazaqstan Teams Gianmarco Garofoli av ruten under en våt nedstigning fra fjellstigningen.

Omtrent 25 kilometer fra mål ble den andre gruppen, etterlatt etter Uno-X Pro Cycling Teams aksjon, med i pelotonen. Takket være arbeidet fra mange lag, fortsatte ledelsen til de fremste løperne å smale.

Deltakerne klarte imidlertid å samle poeng i den flygende målgangen, hvor Anton Stensby nok en gang var raskest, og også i fjellklatringen – hvor seieren i fjellklassifiseringen ble beseglet av Vincent Van Hemelen, som mistet sine konkurrenter og var bare en som holder seg på toppen. Forspranget hans var imidlertid ikke stort – drøyt 10 kilometer til mål var det bare 15 sekunder igjen.

Løpsleder Noah Hobbs hadde tidligere mistet kontakten med pelotonen.

Belgieren i spissen ville ikke gi opp – han tok en risiko i utforkjøringen og økte gapet mellom seg selv og pelotonen til over 40 sekunder. Kun 5,5 kilometer fra målstreken startet gruppen en intens jakt da Israel-Premier Tech-syklistene kom i ledelsen. De reduserte raskt avstanden til belgieren, som passerte «3 kilometer til mål»-merket med mindre enn 10 sekunder til overs.

Belgierens angrep ble til slutt avsluttet av Uno-X Pro Cycling Team, som ledet en peloton på flere dusin personer til den endelige veggen. I bakkene av stigningen til Havøysund ble angrepene stoppet av sterk motvind. Den eneste deltakeren som bestemte seg for å akselerere merkbart før mål var Tobias Halland Johannessen (Uno-X Pro Cycling Team), men han klarte ikke å unnslippe sine største rivaler.

Stephen Williams (Israel – Premier Tech) strålte i den krevende fjellavslutningen og var mer sliten enn fornøyd i mål. De neste plassene ble tatt av Clement Champoussin (Team Arkea Samsic) og Christian Scaroni (Astana Qazaqstan Team).

Vinneren av dagens episode ble ny leder i totalrankingen, hvor han ligger ett sekund foran Scaroni. Tobias Halland Johannessen tok tredjeplassen, 9 sekunder bak Williams.

I morgen er den siste, kuperte etappen, hvor arrangørene har plassert tre flybonuser – bonussekunder er tilgjengelige på hver av dem (3-2-1).

Resultater fra tredje etappe av Arctic Race of Norway 2023:

Resultater levert av FirstCycling.com

You may also like

Leave a Comment