Home » Stoltenbergs periode som NATO-sjef kan bli forlenget igjen

Stoltenbergs periode som NATO-sjef kan bli forlenget igjen

by Gunnar Garfors

– Det blir stadig mer usannsynlig å finne en kandidat klar til å begynne i jobb til høsten, sier anonyme kilder fra NATO og det norske UD til NRK.

Norske TV-kilder hevder at USA og Tyskland er opptatt av å beholde Stoltenberg i vervet. Dette vil være nødvendig på grunn av Norges engasjement i den pågående omorganiseringen av NATO.

På spørsmål fra NRK om fremtiden hans fredag ​​på Ramstein-basen i Tyskland, svarte Stoltenberg at tiden som NATO-sekretær nærmet seg slutten. Mediene påpeker imidlertid at den tidligere norske statsministeren tidligere hadde kommet med lignende uttalelser da han nærmet seg slutten av oppdraget.

Stoltenberg, som har vært NATO-sekretær siden 2014, har fått forlenget funksjonsperioden flere ganger, senest i 2022 etter den russiske invasjonen av Ukraina. Den norske politikeren var på nippet til å gå av for å ta over som sentralbanksjef.

For tiden er Stoltenberg den nest lengstsittende politikeren i historien som NATO-sjef. Rekorden tilhører nederlenderen Joseph Luns, som ledet Allianz fra 1971 til 1984.

Ifølge VG blir Danmarks sittende statsminister Mette Frederiksen bedt om å erstatte Stoltenberg. (PAP)

profit/adj/

You may also like

Leave a Comment