Home » SwipBox skal sette opp et nettverk av pakkeautomater i Norge

SwipBox skal sette opp et nettverk av pakkeautomater i Norge

by Thure Lindhardt

SwipBox Infinity pakkeautomater brukes av Posten Norge.

  • Norske maskiner opererer under merkevaren «Pakkeboks» og betjenes via en mobilapplikasjon for smarttelefoner som kommuniserer med enheten via Bluetooth.
  • Etter pilotfasen i Oslo vil enhetene snart være tilgjengelig over hele landet.
  • InPost er den ubestridte markedslederen innen pakkeskap i Polen – det er allerede 10 000 av dem.

Norske Posten Norge har kommet til enighet med det danske selskapet SwipBox om implementering av Infinity-pakkemaskiner over hele landet – melder SwipBox i en pressemelding.

Ifølge SwipBox viet Posten Norge første halvdel av 2020 til å analysere nye teknologier innen sending og mottak av kurerpakker og den dynamiske veksten av e-handel som følge av pandemien. Den skjermfrie og kontaktløse SwipBox Infinity-løsningen ble valgt som en del av et anbud, og implementeringen ble innledet av en testfase i hovedstaden Oslo.

Du kan kontrollere enhetene med telefonen

– Vi evaluerte mange kreative og high-end løsninger, men til slutt valgte vi SwipBox Infinity. Det innovative verktøyet oppfyller perfekt våre krav til sluttbrukerkomfort, servicekvalitet og kostnadsoptimalisering. Sammen skal vi skape et unikt nettverk av automater som drives av en mobilapplikasjon i Norge, sa Per Ohagen, konserndirektør i Posten Norge.

Etter pilotfasen i Oslo skal enhetene snart være tilgjengelig over hele landet, ifølge SwipBox.

Se også: høsting i desember. Det er en bølge av bestillinger før ferien

– Vår teknologi lar deg raskt plassere enhetene hvor som helst, på tidligere utilgjengelige steder. Under pilotprosjektet i Danmark ble det for eksempel satt opp flere titalls maskiner over natten i en liten by – Michał Czechowski, administrerende direktør i SwipBox Polska, er sitert i pressemeldingen.

Norske maskiner opererer under merkevaren «Pakkeboks» og betjenes via en mobilapplikasjon for smarttelefoner som kommuniserer med enheten via Bluetooth. SwipBox Infinity er batteridrevet, krever ikke en ekstern strømkilde eller internettforbindelse.

SwipBox er en dansk produsent og operatør av automater med egne programmeringsmuligheter. Selskapet har tilbudt maskinvare- og programvareløsninger for logistikk, detaljhandel, detaljhandel og forbrukere siden 2012. SwipBox-filialer er lokalisert i Danmark, Polen og Australia og støtter et nettverk av pakkehentingsenheter i over 60 land.

I Polen er Swipbox ansvarlig for implementeringen av kurermaskiner og samarbeider på grunnlag av det såkalte agnostiske nettverket – tilgjengelig for enhver logistiker. Hovedmålet med SwipBox sin aktivitet, som selskapet forklarer, er å skape løsninger som realistisk reduserer miljøpåvirkningen fra den første og siste kurermila. SwipBox-maskiner er laget i Danmark.

Det er bare én markedsleder i Polen – InPost

InPost er den ubestridte lederen innen pakkeskap i Polen – det er allerede 10 000 av dem, og mer enn 4 000 pakkeskap ble lagt til i fjor.

– 6. desember ble pakkeboksen vår nr. 10 000. Vi er stolte av verdens største nettverk av pakkemaskiner med integrert logistikk. Dette er et stort antall maskiner som leverer millioner av pakker til Polen hver dag – sa Rafał Brzoska, president i selskapet, 7. desember.

Han la til at til tross for det største investeringsprogrammet i InPosts historie, kan det være plassflaskehalser i pakkeautomater enkelte steder i førjulstiden.

Du ser etter et lager til leie. Se annonsene på PropertyStock.pl

You may also like

Leave a Comment