Home » Telias «slank»: 10,75 millioner Eur selges av Mo i Latvia

Telias «slank»: 10,75 millioner Eur selges av Mo i Latvia

by Peter Østbye

Foto av Judita Grigelyts (V)

Telia, en av de største kommunikasjonsleverandørene i Skandinavia og Baltikum, fortsetter å selge ikke-kjernevirksomheter. EUR, inkludert refinansiering av Telia Company-lånet.

Dette er nesten det fjerde store salget til Telia Company siden Alison Kirkby, en tidligere konkurrent til Tele2, tok over roret.

Andreas Ekstromas, administrerende direktør i Telia Company i Latvia, forteller at Telia Latvija-auksjonen, som startet i høst, vakte mye oppmerksomhet fra potensielle kjøpere.

I avtalen ble det gjort en ordning med Tet som vil styrke Telia Latvijas nettverk, teknologi og høyt dyktige folk i forretningstjenestesegmentet etter transaksjonen, sa A. Ekstromas i rapporten.

Uldis Tatarcuks, leder for Tet, sier selskapets strategi er å akselerere veksten gjennom oppkjøp.

Vi tror at virksomhetene våre utfyller hverandre veldig godt, spesielt når det gjelder datasenter- og strømforsyningsvirksomhetene våre, sier Tatarcuks.

A. Kirkby, Telia Company overtok ledelsen i 2020. I mai kunngjorde selskapet sitt mål om å konsentrere sine aktiviteter i de skandinaviske og baltiske landene ved å legge til ikke-kjernevirksomheter til sin portefølje.

I samme 2020 ble 530 millioner 47,1 % av aksjene til den tyrkiske Ryi-operatøren Turkcell solgt for 9,5 milliarder USD. Den svenske kronen (ca. EUR 934 millioner) solgte sin internasjonale dataoverføringsvirksomhet Telia Carrier.

I forrige uke ble avtalen sluttført, ifølge hvilken selskapene Brookfield og Alecta kjøpte 767 millioner euro og 49 % av virksomheten til Telia Ryio Bokt i Finland og Norge. Hele virksomheten er verdsatt til 1,524 milliarder dollar. EUR.

Latvia har derimot blitt det største problemet for Telia Company i de baltiske statene. Danas Strombergas, leder for Telia Lietuva, 2020 I et intervju på slutten av året sa nyhetsbyrået BNS at den latviske regjeringen fullstendig stopper alle forsøk på å ta kontroll over Tet.

Telia eier i dag 49 % av aksjene i fastnettoperatøren Tet og de samme aksjene i den største latviske mobiloperatøren LMT. Stromberg sa at Telia ønsker å konsolidere disse virksomhetene.

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. Kilder.

You may also like

Leave a Comment