Home » teréga gassenergi pau bearn pyreneene

teréga gassenergi pau bearn pyreneene

by Peter Østbye

Hvorfor kan neste vinter være komplisert?
DM –
Vinteren går bra fordi det ikke er ekstreme forkjølelser, gassen kommer normalt og lagertankene er tilstrekkelig fylt til å dekke dagens behov. Men for å fylle dem må svært store mengder gass transporteres gjennom nettene om sommeren. Det er utfordringen for de kommende månedene. hvorfor er det komplisert For hvis vi sørger for at 100 % av nettet er tilgjengelig for forbruk om vinteren, må vi utføre vedlikeholdsarbeid om sommeren som reduserer transittkapasiteten like mye. Vi vil derfor sørge for at planleggingen av arbeidet som er planlagt for de kommende månedene ikke påvirker for mye på fyllingsbehovet.

Hvor er varelageret nå?
DM –
Beleggsgraden er 28 % i Europa og 22 % i Frankrike. For Teréga-områdene, i Lussanet i Landes og i Izaute i Gers, er det 24 %. Som en påminnelse tilsvarer våre lagerfasiliteter, når de er fulladet, til ett års årlig forbruk i New Aquitaine og Occitania. De muliggjør derfor tilførsel av andre områder om vinteren.

Levering via Spania er strategisk?
DM –
Definitivt, og vi må endre denne forsyningen fordi de store rørledningene mellom Spania og Frankrike er begrenset og ikke tillater at gassen kan transporteres nordover i massiv skala. Faktisk har vi bare to forbindelser: de som går gjennom Col de Larrau og gjennom Biriatou. Vi hadde planlagt å gjøre en tredje på Catalonia-siden for å sikre forsyninger, men den ble skrinlagt.

You may also like

Leave a Comment