Home » Tid for stafetter. De raskeste nordmennene i Dobbiaco

Tid for stafetter. De raskeste nordmennene i Dobbiaco

Getty Images / Leo Authamayou/NordicFocus / På bildet: Ingvild Flugstad Oestberg

Michael Galezewski

4×7,5 km stafett for kvinner fant sted i Dobbiaco, Italia. Skiløpere fra Norge vant. Tyskerne som ble nummer to ble ekskludert fra konkurransen.

4×7,5 km stafett for kvinner fant sted i Dobbiaco, Italia. Vinnerne var skiløpere fra Norge, som beseiret tyskerne ved mål. Kampen om 3. plassen varte til siste slutt – til slutt løp svenskene inn på pallen.

Vi vil minne om at polske kvinner ikke starter i Dobbiaco. Vårt lands ungdomsrepresentasjon er i Canada ved junior- og U-23-VM i langrenn. I Italia deltok 10 lag fra åtte land – USA og Norge stilte med to lag hver.

Etter første bytte var tre landslag foran. Tysklands Laura Gimmler kom først inn i overgangsområdet, men svenskene og nordmennene var rett bak henne. Ikke uventet tapte Anne Kjersti Kalvaa for de to andre lagene i det andre skiftet, og etterlot Sverige og Tyskland på de to øverste plassene på midttabellen.

SE VIDEOEN: Denne fanen ble gal. Se hva han gjorde under kampen

Men Ingvild Flugstad Oestberg «hevnet» venninnen, som rykket opp fra 3. til 1. plass på tredje skift. Moa Ilar fra Sverige klarte seg i mellomtiden dårlig, og tapte mer enn 45 sekunder til sin skandinaviske nabo og falt bak amerikanske Jessica Diggins.

På fjerde skift beholdt norske Silje Theodorsen førsteplassen, og slo tyskeren med 13,5 sekunder. Det var imidlertid en endring i sammensetningen av tyskerne i siste liten som ikke ble rapportert, og dermed ble tyskerne diskvalifisert. Tredjeplassen ble kjempet til slutten (som, som det senere viste seg, brakte andreplassen ved mål), til slutt beseiret svenske Jonna Sundling amerikanske Julia Kern med 0,2 sekunder.

Disse fire lagene lå etter resten av feltet da Norge II og Finland mistet øyekontakten med amerikanerne. De neste plassene ble tatt av italienerne og andrelaget fra USA. Ukraina og Kasakhstan fullførte ikke konkurransen, spillerne til disse landslagene ble doblet.