Home » Transportører: Hviterussland vil lide hvis Hviterussland forbyr import av mange matvarer

Transportører: Hviterussland vil lide hvis Hviterussland forbyr import av mange matvarer

by Gabriel Scott

Forbudene mot transport og salg av mange varer fra EU (EU), USA (USA) og andre land, som trer i kraft ved årsskiftet, vil ikke bare ramme matleverandører, men også transport. selskaper som tidligere har levert varer til Hviterussland, advarer den litauiske nasjonale sammenslutningen av veitransportselskaper Linava.

I foreningens pressemelding heter det at disse forbudene kan koste bedrifter hundrevis av millioner av euro.

En slik beslutning ble tatt 6. desember i år. Ved avgjørelse fra ministerrådet i Hviterussland. Fra januar er det forbudt å importere levende griser, kjøtt av visse dyrearter og fjørfe, melk og meieriprodukter, grønnsaker, nøtter og frukt, animalsk og fjærfefett, animalske oljer, pølseprodukter, godteri og salt med opprinnelse i EU, Canada, Norge, Albania, Island, Nord-Makedonia, Storbritannia og Nord-Irland, USA.

Disse forbudene gjelder ikke transitt av varer gjennom Hviterussland ved bruk av internasjonale transportmidler, samt varer importert før 2022. for personlig bruk og for kontingente personer under en spesiell lisens. Det varsles at disse begrensningene vil gjelde frem til 30. juni.

Ifølge Linavas generalsekretær Zenonas Buivydas er disse forbudene ikke bare en bekymringsfull melding for transportindustrien.

«Eventuelle restriksjoner eller forbud mot butikker er aldri bra. Dette er intet unntak, da mye mat ikke lenger kan komme inn i landet til tross for at det tidligere ble levert til lokale kunder. Slike avgjørelser ble tatt som svar på sanksjoner mot denne staten. Virksomheten er gå Det tar tid å reorientere deg til andre markeder, å finne nye kunder, og dette kan være vanskelig i noen tilfeller da ikke alle land krever varer som ikke lenger aksepteres av Hviterussland og transportselskaper vil miste rutene som de får dagligvarer på har fraktet kunden i dette landet, sier Z. Buivydas.

Zenonas Buivydas / L. April / BNS-bilde.

Dette vil ifølge selskapet lide tap. Dette påvirker ikke bare litauiske selskaper som leverer produksjons- og transporttjenester, men også selskaper i de landene hvor import av mange matvarer er forbudt. Det er fortsatt vanskelig å si hva tapene blir, men det er allerede klart for Linava at de vil ramme hundrevis av millioner av euro.

Som svar på disse sanksjonene har International Road Transport (IRU) allerede kontaktet hviterussiske myndigheter for mer informasjon og for å forhandle frem løsninger.

Det er også viktig å nevne at forbudte varer i transitt gjennom Hviterussland er underlagt navigasjonsforseglinger – navigasjonskontrollenheter som gjør det mulig å spore kjøretøyets plassering.

I tillegg kan tollere utføre tollkontroller for å fastslå den eksakte opprinnelsen til forbudte varer. Hvis det viser seg at opplysningene om varens opprinnelsesland ikke stemmer med opplysningene på emballasjen, beholderne, etikettene, anses ikke opprinnelseslandet til varene som bekreftet. Tolltjenestemenn kan da forby import av slike varer til landet og stemple «Import til Hviterussland» på alle medfølgende dokumenter.

  • Zenon Buivydas

You may also like

Leave a Comment